21 C
Athens

Μπαρτζώκας: Ο Ολυμπιακός έχει τη συνταγή για να διεκδικήσει τον τίτλο, δεν είμαι αισιόδοξος για τον Μάρτιν

Ο κόουτς των Ερυθρολεύκων πιστεύει ότι η «συνταγή» της ομάδας του μπορεί να την οδηγήσει μέχρι το φινάλε του δρόμου στη φετινή Euroleague, ωστόσο την ίδια στιγμή τόνισε πως δεν πρόκειται ο Ολυμπιακός να υποτιμήσει τη Μονακό στις αναμετρήσεις που ακολουθούν

Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά καταιγιστικός στο «καμίνι» του ΣΕΦ επικρατώντας με 71-54 της Μονακό στο game 1 της σειράς των πλέι οφ στην Ευρωλίγκα, ωστόσο σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα η ομάδα δεν πρόκειται να υποτιμήσει τους Μονεγάσκους στη συνέχεια ώστε με την ίδια συνέπεια να πανηγυρίσει την πολυπόθητη πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Ο Έλληνας τεχνικός των Ερυθρολεύκων μίλησε επίσης για την πετυχημένη συνταγή της ομάδας του που σε συνδυασμό με την τύχη μπορεί την οδηγήσει μέχρι το φινάλε του δρόμου και την κούπα στη φετινή διοργάνωση, ενώ τόνισε πως ο Χασάν Μάρτιν λογικά θα μείνει εκτός και από το game 2 με τους Γάλλους αύριο το απόγευμα (22/04, 19:00) στον Πειραιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα:

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Νομίζω είχαμε καλή προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι και πήραμε καλές επιλογές. Η Μονακό θα είναι πιο πεινασμένη και εμείς θα πρέπει να μην την υποτιμήσουμε. Δεν θα το κάνουμε, ξέρουμε όλοι πως είναι δύσκολο παιχνίδι και σε αυτές τις σειρές πρέπει να ξεχνάς άμεσα το τι συνέβη, εάν θέλεις να έχεις συνέχεια στη διοργάνωση. Ελπίζουμε η ατμόσφαιρα να είναι το ίδιο καλή», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για τις πιθανές αλλαγές: «Οι ομάδες έχουν μια αγωνιστική φυσιογνωμία που έχουν δείξει σε μια σειρά 60 αγώνων. Αλλαγές μπορεί να γίνουν. Αν κάτι δεν πάει όπως περιμένουμε, θα κάνουμε αλλαγή, αλλά οι ομάδες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε αλλαγή στην τακτική του αντιπάλου. Σίγουρα θα αλλάξουν πράγματα, αλλά μικρά».

Για τον Χασάν Μάρτιν: «Νομίζω πως θα είναι εκτός ο Χασάν Μάρτιν. Γενικά δεν είμαι αισιόδοξος. Θα δούμε και αύριο αλλά έχει μεγάλο οίδημα».

Για το αν ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο αμυντικό παιχνίδι χθες: «Κάναμε ένα καλό αμυντικό ματς. Τέλειο δεν υπάρχει ποτέ. Υπήρχαν φάσεις που μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά γενικά είχαμε συγκέντρωση και τους οδηγήσαμε σε 18 λάθη».

Για την ομάδα του: «Δεν θα με προδώσει η ομάδα άμα χάσει. Είμαι αρκετά χρόνια στο χώρο, έχω 5 παρουσίες με 3 ομάδες σε πλέι οφ. Το μπάσκετ έχει συναίσθημα και ο κόσμος επηρεάζεται, αλλά η ομάδα μας έχει αποδείξει πως μπορείς να την εμπιστεύεσαι. Δείχνει ότι θα παλέψει, ότι έχει υγεία και όλα αυτά κάνουν μια ομάδα καλή. Το να πάρεις τίτλο ή να πας στο Φάιναλ Φορ είναι θέμα συγκυριών. Για να τα πετύχεις πρέπει να έχεις μια συνταγή που ο Ολυμπιακός την έχει.

Αυτό συμβαίνει σε όλους τους προπονητές της Ευρωλίγκας. Πάντα χρειάζεται τύχη. Μπορεί να έχεις την τέλεια συνταγή και προσπάθεια, αλλά μια στιγμή να αποβεί μοιραία. Ας σκεφτόμαστε θετικά. Η χτεσινή ατμόσφαιρα δείχνει μια ομάδα που μάχεται και ο κόσμος το χαίρεται αυτό».

Για τον κόσμο: «Παίζουν 14.000 κόσμος μαζί μας. Αυτό έχουν τα μεγάλα κλαμπ. Έχεις παραπάνω πίεση αλλά έχεις και αυτό το προνόμιο, όταν παίζεις μεγάλα ματς να έχεις και αυτή την υποστήριξη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς