17.6 C
Athens

Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ, ανέκτησε την κορυφή με τριάρα η Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Ένα ημίχρονο αρκούσε στη Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να επικρατήσει με 3-0 της αδιάφορης βαθμολογικά Μπράιτον στο Έτιχαντ και να ανακτήσει την κορυφή και να βρεθεί στο +1 από τη Λίβερπουλ που την Τρίτη σκόρπισε με 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκαν κάπως νωθροί στον αγωνιστικό χώρο, δεν απείλησαν, ούτε και απειλήθηκαν. Στα αποδυτήρια συσπειρώθηκαν και με συνοπτικές διαδικασίες καθάρισαν το ματς στο β’. Ο Ντε Μπρόινε συνεργάστηκε με τον Μαχρέζ και ο Αλγερινός πλάσαρε για να κάνει το 1-0, ενώ ο Φόντεν με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπερνάρντο Σίλβα με νέο πλασέ εκτός περιοχής για το 3-0.

Στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα σε Τσέλσι και Άρσεναλ στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους Κανονιέρηδες να επικρατούν με 4-2 της ομάδας του Τόμας Τούχελ που υπέστη τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, η Άρσεναλ έπιασε στους 57 βαθμούς την Τότεναμ στην 4η θέση και η μάχη ανάβει ακόμα περισσότερο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε τρελό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 13′ με το πλασέ του Ενκέτια που πρώτα έκλεψε στη λανθασμένη μεταβίβαση του Κρίστενσεν προς τον Μεντί. Ο Βέρνερ απάντησε με τυχερό σουτ εκτός περιοχής, αλλά η Άρσεναλ εκ νέου βρήκε δίχτυα με τον Σμιθ Ρόου. Ο υψηλός ρυθμός συνεχίστηκε και ο Μάουντ στο 32′ βρήκε τον Αθπιλικουέτα σε θέση φορ, με τον Ισπανό να κάνει το 2-2.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ήταν ανώτερη και στο 57′ βρήκε τρίτο γκολ με τον Ενκέτια και σταδιακά ήταν καλύτερη στην αμυντική της λειτουργία και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε μια εξ αυτών στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι (ο Αθπιλικουέτα γκρέμισε τον Σακά) και ο Σακά ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς