17.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Νόβι Μπέογκραντ 12-12: «Αυτοκτονία» σε νεκρό χρόνο

Ένα γκολ του Ράσοβιτς στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα στέρησε στον Ολυμπιακό και τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης στο Final 8 του Βελιγραδίου

Ο Ολυμπιακός ήθελε κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ μόνο τη νίκη για να μείνει ζωντανός ώστε με τον απαραίτητο συνδυασμό αποτελεσμάτων να μπορέσει την ύστατη στιγμή να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του LEN Champions League.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν μπόρεσαν να το πετύχουν αφού στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα (σε νεκρό χρόνο) ο Ράσοβιτς σκόραρε για τους Σέρβους (που έχουν εξασφαλισμένη παρουσία στο Final 8 ως διοργανωτές της τελικής φάσης στο Βελιγράδι) και με το τελικό 12-12 ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός για πρώτη φορά από το 2015.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ούτως ή άλλως μόνο μαθηματικές ελπίδες και ήθελαν απώλειες της Φερεντσβάρος. Η αναμέτρηση στην Τιφλίδα με την Ντιναμό την τελευταία αγωνιστική θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Για τη Νόβι ο Ράσοβιτς με 5 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ ενώ για τον Ολυμπιακό 4 σημείωσε ο Γενηδουνιάς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο ωστόσο οι Σέρβοι μπλόκαραν τους γηπεδούχους στο Παπαστράτειο και με τρία τέρματα διαδοχικά έκαναν το 2-4. Ο Φιλίποβιτς απάντησε, αλλά το ίδιο έκανε και η Νόβι με τους Ράσοβιτς και Σουσιασβίλι για το 4-6 στο φινάλε του δευτέρου οκταλέπτου.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με σερί 3-0 στο τρίτο οκτάλεπτο (Δερβίσης, Μουρίκης και Γενηδουνιάς), έβαλαν άλλα δύο γκολ και αν ήταν πιο τυχεροί θα μπορούσαν να κρατήσουν μόνο στο γκολ τη Νόβι που κράτησε το 9-9 για να γίνει θρίλερ το τέταρτο. Οι δύο ομάδες πήγαν μαζί ως το 11-11, με τον Γενηδουνιά να βρίσκει γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα για το 12-11. Μια αδράνεια στην άμυνα επέτρεψε στη Νόβι να σκοράρει στο 1″ με τον Ράσοβιτς και να κρατήσει την ισοπαλία.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-3, 2-3, 5-3, 3-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

ΝΟΒΙ ΜΠΕΟΓΚΡΑΝΤ: Γκ. Πιέτλοβιτς, Σ. Ράσοβιτς 5, Τόμιτς, Σουσιασβίλι 1, Ντ. Πιέτλοβιτς 1, Γκόγκοβ, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς, Μαρτίνοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Β. Ράσοβιτς 2, Κόιμπρα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς