17.6 C
Athens

Τσιτσιπάς για το Barcelona Open: «Σπουδαίο τουρνουά παρά την απουσία του Ναδάλ, δε νιώθω πίεση»

Μετά το back2back στο Πριγκιπάτο και το Open του Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα του πρόκληση στο χώμα, αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα δώσει κανονικά το «παρών» και φέτος στο open της Βαρκελώνης στην Ισπανία, εκεί όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό αλλά ηττήθηκε από τον Ναδάλ με 2-1, και με δηλώσεις του τόνισε πως δε νιώθει πίεση για την κατάκτηση του τροπαίου χαρακτηρίζοντάς το συγκεκριμένο τουρνουά ως «σπουδαίο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτό το τουρνουά. Είμαι ευχαριστημένος με το τένις μου και οι μεγάλοι αντίπαλοι υπάρχουν εδώ ακόμα κι αν ο Ράφα Ναδάλ δεν είναι παρών. Το ότι δεν είναι εκεί δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Δεν έχω πίεση να κερδίσω φέτος», τόνισε αρχικά.

«Νομίζω ότι υπάρχουν παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου, που μπορούν να κερδίσουν το τουρνουά γιατί προσαρμοζόμαστε καλά σε αυτή την επιφάνεια. Δεν νομίζω ότι θα με επηρεάσει η μετάβαση από το Μονακό στη Βαρκελώνη. Νομίζω ότι η μετάβαση από γρήγορα σε αργά γήπεδα είναι πολύ πιο δύσκολη. Σήμερα το πρωί προπονήθηκα ήδη, ώστε να με επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο», κατέληξε.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς