19.9 C
Athens

Πώς συμβαδίζει η υποψηφιότητα Μπαλτάκου με το άρθρο 3 της ΕΠΟ;

Ο Χρήστος Υφαντής κάνει ένα flash back στο βιογραφικό του Τάκη Μπαλτάκου και αναρωτιέται αν τα πεπραγμένα και οι δεδηλωμένες πεποιθήσεις του μπορούν να παραβλεφθούν σε σχέση με το άρθρο 3 της ΕΠΟ περί «ουδετερότητας και αμεροληψίας»

Διαβάζω στο ισχύον (έκδοση 2021, όπως αρέσκεται να τονίζει η – κατά Κούγια – «νυφίτσα»,) καταστατικό της ΕΠΟ, άρθρο 3 «Ουδετερότητα και αμεροληψία» τα παρακάτω:

«α. Η Ε.Π.Ο. είναι ουδέτερη αναφορικά με θέματα πολιτικής και θρησκείας

β. οι διακρίσεις, οποιασδήποτε μορφής, σε βάρος μιας χώρας, ενός προσώπου ή ομάδα προσώπων εξαιτίας της φυλής, χρώματος του δέρματος, της εθνοτικής τους προέλευσης, εθνικής ή κοινωνικής προέλευσης, γένους, γλώσσας, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή οποιασδήποτε άλλης πεποίθησης, πλούτου, γέννησης ή οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας, σεξουαλικής προτίμησης ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, απαγορεύονται αυστηρά και τιμωρούνται με αποκλεισμό ή αποβολή και/ή πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με τις πειθαρχικές κυρώσεις που προβλέπονται στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ».

Ανατρέχω στον βίο και στην πολιτεία του κ. Παναγιώτη (Τάκης για τους φίλους που κατοικοεδρεύουν στον Κορυδαλλό) Μπαλτάκο, μοναδικού υποψήφιου για τη θέση του Προέδρου της ΕΠΟ ( εκλογή την 01Ιουνίου 2022) και καταγράφω γεγονότα:

α. Πρώτη γνωριμία με τον κ. Νίκο Μιχαλολιάκο, αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» το μακρινό 1973 ( μαύρη χούντα) στα γραφεία της ΕΟΚΑ Β΄ ( της οργάνωσης που σχεδίασε το πραξικόπημα στην Κύπρο, δεν πρόλαβε να σκοτώσει τον Μακάριο, επέβαλε ως «Πρόεδρο» τον κωμικό Σαμψών και άνοιξε την πόρτα στον Ατίλλα των Τούρκων). Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος στη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου. « Όπως ξέρω εγώ τον Μπαλτάκο δεν τον ξέρει κανείς άλλος» αποκάλυψε στη Βουλή ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και μάλλον γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε.

β. Στενές, στενότατες έως της υπόδειξης στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «τι να ψηφίζουν στη Βουλή σε συγκεκριμένες προτάσεις νόμου και τροπολογίες», με την νεοναζιστική οργάνωση. Κορυφαίες περιπτώσεις η πρόταση νόμου «να εισέρχονται στις στρατιωτικές σχολές μόνο Έλληνες το γένος» και στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά ( σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη), ειδικά για τα άρθρα 62 και 83. Τις αποκαλύψεις κάνουν σε μεταξύ τους συνομιλίες ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον συνεργάτη του Ζούμπο στις αρχές του 2013.

γ. Μια αδυναμία στον λόγο και στην πολιτική παρουσία της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από μηνύματα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Ηλιόπουλου τον Αύγουστο του 2013, πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ. « Είναι βαμμένος» διαμηνύει ο κ. Ηλιόπουλος για τον κ. Μπαλτάκο και καταθέτει στο δικαστήριο αντίγραφα των μηνυμάτων.

δ. Μια σκαιότατη παραίτηση από τη θέση του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου (Απρίλιος 2014) μετά την αποκάλυψη των συνομιλιών του με τον Ηλία Κασιδιάρη, τις οποίες δημοσιοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Στις συνομιλίες αυτές ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να αναφέρει, σχετικά με τις προφυλακίσεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής τα εξής:«Δεν υπάρχουν στοιχεία. Η δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής προέκυψε μετά από υπόσχεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο. Την δίωξη την ενορχήστρωσαν ο κ. Αθανασίου (σ.σ. Υπουργός Δικαιοσύνης) και ο κ. Δένδιας (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη). Την εκτέλεσε η κυρία Γκοτζαμάνη, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φανατική με τις θρησκείες και κοντοχωριανή του κ. Αθανασίου, η οποία ξεπληρώνει γραμμάτιο».

‘Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθηναν οι βουλευτές της Χ.Α., κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους» απάντησε, στην παραίτηση του, ο κ. Μπαλτάκος, αλλά κανένα δεν έπεισε.

ε. Ο κ. Μπαλτάκος δεν έκρυψε ποτέ τον εγγενή αντικομμουνισμό του «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής» έχει δηλώσει, υπερηφανεύονταν για τη συμμετοχή του στην απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, εργάστηκε σκληρά στο παρασκήνιο εναντίον των δικαιωμάτων των μεταναστών, έψαξε την πολιτική του δραστηριότητα παρέα με τον κ. Δημήτριο Καμμένο ( πρώην των ΑΝΕΛ) «στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας» πάντα στο πλευρό των υπερεθνικιστών και με απόψεις που εύκολα κάποιος κατηγοριοποιεί ως «ρατσιστικές».

Δεν είναι τυχαία η επιθυμία του «για την είσοδο των Ελλήνων στο γένος στις στρατιωτικές σχολές», διάταξη ευθέως αντισυνταγματική, την οποία το Σύνταγμα προβλέπει μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίος ο έρωτας του για την «Κρυπτεία» των αρχαίων Σπαρτιατών, την οποία ύμνησε στην πορεία και ο Ηλίας Κασιδιάρης, στην διαβόητη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες.

στ. Ο κ. Μπαλτάκος κατηγορήθηκε και για μια «λοβιτούρα» στις εξετάσεις του Λιμενικού για να καταφέρει να εισαχθεί ο γιός του, η κατηγορία κάπου χάθηκε στον ορυμαγδό των εξελίξεων της περιόδου των μνημονίων, τότε που ο ίδιος ήταν «γενικός νταραβεριτζής» στην κυβέρνηση και στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά έλυνε κι έδενε εντός και εκτός Βουλής. Ο γιος του κ. Μπαλτάκου ήταν ο πρωταγωνιστής στο διάσημο επεισόδιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εντός της Βουλής ( επιτέθηκε εναντίον τους μέσα στα γραφεία τους με αποτέλεσμα να πέσει το ξύλο της αρκούδας), η επίθεση χάθηκε κι αυτή, ποτέ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη ο υιός Μπαλτάκος. Στη συνέχεια ο ίδιος έγινε πρόεδρος στο Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για ένα φεγγάρι.

Αναρωτιέμαι «πως συνδυάζονται η διάταξη του καταστατικού με τον βίο και την πολιτεία του κ. Μπαλτάκου», από μια απλή ανάγνωση προκύπτουν ζητήματα, αναφύονται θέματα σχετικά με διακρίσεις εθνοτικές κ.λ.π., σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπαλτάκος είναι έντονα αρνητικά φορτισμένο δημόσιο πρόσωπο, πόσο μπορεί να υπηρετήσει το καταστατικό της ΕΠΟ;

Τον κ. Μπαλτάκο τον πρότειναν ως υποψήφιο σαράντα τέσσερις (44) Ενώσεις της ΕΠΟ, είναι ζήτημα αν τον γνωρίζει μια εξ αυτών. Θα τον μάθουν αφού τις επισκεφθεί και αφού τον ψηφίσουν.

Δεν είναι αστείο, είναι η ζώσα πραγματικότητα στο χωριό της «νυφίτσας», στο Πάρκο Γουδή, την οποία κάποιοι αποκαλούν «κανονικότητα», είναι η έσχατη κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μια «μαύρη απελπισία» για τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές που εξακολουθούν να κάνουν το παγώνι και να σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στη σαπίλα και την παρακμή της ΕΠΟ.

Λεβέντες της FIFA και της UEFA να τον χαίρεστε τον νέο Πρόεδρο της ΕΠΟ, είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση σας, όσο κι αν θέλετε να παριστάνετε τους αδιάφθορους.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Το μήνυμα της εθνικής και η ομιλία Μπακασέτα: «Μόνο εμείς ξέρουμε τι περάσαμε»

«Μόνο εμείς ξέρουμε τι έχουμε περάσει»: Με ένα video η εθνική ομάδα ζήτησε ενότητα και πίστη για όσους ποδοσφαιριστές έχουν δώσει τη ζωή τους για τη φανέλα με το εθνόσημο

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας ελέω του… ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο!

Η ΕΛΑΣ ζήτησε την αναβολή του Παναθηναϊκός - Προμηθέας στην Basket League υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς την ίδια ημέρα διεξάγεται το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο - Έκανε αμέσως δεκτό το σχετικό αίτημα αναβολής ο ΕΣΑΚΕ

O γνώριμος Σλοβένος Ματέι Γιουγκ στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός, Ρέντερ στη Λεωφόρο

Αυτοί είναι οι διαιτητές της κρίσιμης 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League: Το ελληνικό παρελθόν του Σλοβένου που θα βρεθεί στην OPAP Arena και ο άπειρος Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ