21.4 C
Athens

Ίντερ – Μίλαν 3-0: Πρώτη νίκη στο ντέρμπι της πόλης και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου (vid)

Η Ίντερ δεν είχε νίκη φέτος απέναντι στη Μίλαν (σε τρία παιχνίδια), ωστόσο τη βρήκε – και εμφατικά – την πιο κατάλληλη στιγμή: Στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με 3-0 και έτσι πήρε την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει είτε τη Φιορεντίνα είτε τη Γιουβέντους.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα άφηνε παράθυρο αισιοδοξίας στη Μίλαν, ωστόσο ο Λαουτάρο Μαρτίνες φρόντισε να το κλείσει απότομα στο 4′ με ένα εναέριο σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα από τα δεξιά.

Η Μίλαν έψαξε το εκτός έδρας γκολ (μετράει κανονικά στη διοργάνωση) αλλά τόσο ο Λεάο, όσο και ο Ερναντέζ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χαντάνοβιτς, με τους Νερατζούρι να εκμεταλλεύονται τη δεύτερη δική τους στιγμή και στο 40′ να γράφουν το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ στο 67′ με το μακρινό σουτ του Μπενασέρ αλλά το γκολ ακυρώθηκε γιατί ο Καλουλού βρισκόταν μπροστά στον Χαντάνοβιτς (εκτεθειμένος) την ώρα του σουτ και έτσι ο γκολκίπερ της Ίντερ δεν είχε τη δυνατότητα να δει την μπάλα με αποτέλεσμα μέσω VAR το γκολ να μη μετρήσει σωστά.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Γκόζενς που πάτησε περιοχή σαν φορ και έβαλε την προβολή στο γύρισμα του φρέσκου Αλέξις Σάντσες από τα δεξιά.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (78′ Ντ’ Αμπρόζιο), Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (73′ Βιδάλ), Πέρισιτς (79′ Γκόζενς), Μαρτίνες (70′ Τζέκο), Κορέα (70′ Σάντσες)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (73′ Γκάμπια), Καλουλού, Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι (46′ Ντίαθ), Μπενασέρ (73′ Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (46′ Μεσίας), Κεσιέ, Λεάο (86′ Λάζετιτς), Ζιρού

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς