16.6 C
Athens

NBA Playoffs: Άνετοι κι ωραίοι Σίξερς και Γουόριορς, ισοφάριση χωρίς Ντόντσιτς για τους Μάβερικς (vid)

Η δράση στα playoffs του NBA τώρα αρχίζει να «ζεσταίνεται» με τους Γουόριορς και τους Σίξερς να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τον επόμενο γύρο κόντρα σε Νάγκετς και Ράπτορς αντίστοιχα και τους Μάβερικς να φέρνουν στα ίσια τη σειρά με τους Τζαζ απόντος του τραυματία Λούκα Ντόντσιτς.

Με τους Κάρι και Πουλ να κάνουν ό,τι θέλουν την ομάδα του Ντένβερ στο Σαν Φραντσίσκο το Γκόλντεν Στέιτ έκανε μάλλον πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε το 2-0 στη σειρά και δείχνουν απόλυτα αφεντικά αυτή τη στιγμή στη Δύση.

Οι δυο τους πρόσφεραν μαζί 63 πόντους και η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο πρόσφερε εντυπωσιακό θέαμα κατά διαστήματα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Νάγκετς, οι οποίοι θα χρειαστούν μία υπέρβαση στην έδρα τους για να οδηγήσουν τη σειρά ξανά στην έδρα των Γουόριορς.

Για τους Νάγκετς ξεχώρισε μονάχα ο Γιόκιτς με 26 πόντους (0/4 τρίποντα) και 11 ριμπάουντ.

Στη Φιλαδέλφεια, ο Τζοέλ Εμπίντ έβαλε 31 πόντους, ο Ταϊρίς Μάξεϊ άγγιξε το τριπλ νταμπλ κι οι Σίξερς νίκησαν εύκολα τους Ράπτορς με 112-97 και θα πάνε στο Τορόντο με ένα καθαρό 2-0 υπέρ τους, ίσως και για να «σκουπίσουν» τη σειρά από νωρίς.

Στο τελευταίο ματς της βραδιάς, ο Τζέιλεν Μπράνσον των Ντάλας πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους, ο Μαξ Κλέμπερ έβαλε 25 με οκτώ τρίποντα (!) κι οι Μάβερικς σηκώθηκαν όρθιοι μετά την αρχική ήττα, επικρατώντας με 110-104 των Τζαζ που βέβαια έχουν το πάνω χέρι στη σειρά όσο λείπει από το παρκέ ο Σλοβένος αστέρας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς