16.7 C
Athens

Καρφιά του Γιαρμολένκο για τον Τίμοστσουκ: «Έχει βγάλει χρήματα για να ζήσει όπου θέλει, αλλά σιωπά»

Κανένας από τους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να ξεχάσει τη στάση που κράτησε ο θρύλος της χώρας, Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο οποίος εργάζεται ακόμα ως βοηθός προπονητή στη Ζενίτ την ώρα που μαίνεται η εισβολή στην πατρίδα του και εκατοντάδες άμαχοι δολοφονούνται καθημερινά.

Στον 42χρονο επιβλήθηκε στέρηση της άδειας προπονητή, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του υπέβαλε αίτημα στο ουκρανικό κράτος να του αφαιρεθούν όλα τα κρατικά βραβεία και οι τιμητικοί τίτλοι, μεταξύ άλλων.

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο παραχώρησε συνέντευξη και αποκάλυψε τα όσα συζήτησε με τον Τίμοστσουκ, με τις σχέσεις των δύο να διαλύονται μπροστά στη στάση του Ουκρανού την ώρα που η πατρίδα του δέχεται πόλεμο.

«Για μένα ήταν το απόλυτο παράδειγμα επαγγελματισμού όταν παίζαμε μαζί. Πάντα τον κοιτούσα ψηλά. Ήταν έκπληξη για μένα που δεν έλεγε απολύτως τίποτα όταν ξεκίνησε ο πόλεμος. Του έστειλα μήνυμα: “Πώς κοιμάσαι το βράδυ;” και μου απάντησε: “Δεν μπορώ να κοιμηθώ όπως εσύ”. Δεν απάντησα ξανά, αλλά με πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησα: “Γιατί σιωπάς; Ήσουν παράδειγμα για μένα. Τώρα δεν υπάρχεις στη ζωή μου. Βριστήκαμε και τελείωσε η συζήτησή μας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Μάλλον φοβάται. Δεν ξέρει τι θα του συμβεί αν πει κάτι. Έχει γυναίκα, παιδιά… Είναι Ρώσοι. Όλα αυτά τα καταλαβαίνω πολύ καλά. Αλλά έχουν φίλους στην Ουκρανία των οποίων οι συγγενείς πεθαίνουν. Μπορείς εύκολα να πάρεις την οικογένειά σου και να ζήσεις οπουδήποτε στον κόσμο. Δήλωσε τη θέση σου. Νομίζω ότι έβγαλε αρκετά χρήματα για να ζήσει οπουδήποτε στον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να συνεχίσει να ζει με αυτό. Οι γονείς σου είναι από την άλλη πλευρά και εσύ από την πλευρά από την οποία πυροβολούν, σκοτώνουν. Δεν ξέρω πώς θα ζούσα με αυτό», υποστήριξε φανερά ενοχλημένος ο άσος της Γουέστ Χαμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς