23.3 C
Athens

Η Γάνδη κυπελλούχος Βελγίου μετά από 12 χρόνια, λύγισε στα πέναλτι την Άντερλεχτ

To 4ο Κύπελλο στην ιστορία της πανηγυρίζει η Γάνδη – η ομάδα που απέκλεισε ο ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League – καθώς επικράτησε με 4-3 της Άντερλεχτ στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό και μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Η αναμέτρηση ήταν ξεκάθαρα στα μέτρα της Γάνδης που έχασε μοναδικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την τριπλή στο δεύτερο μέρος της παράτασης. Ό,τι δεν κατάφερε στα 120′ του συναρπαστικού τελικού, το πέτυχε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

Η Γάνδη εκτέλεσε πρώτη και ευστόχησε όπως έκανε και η Άντερλεχτ η οποία έχασε το όγδοο, με τον Ρουφ να σταματά τον Κουλέν με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Ενγκαντό έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα αλλά ο Φαν Κρόμπρεγκ τον σταμάτησε και έδωσε παράταση στην αγωνία με το σκορ στο 4-3 και με την Άντερλεχτ να έχει ακόμα μια ευκαιρία που όμως σπατάλησε.

Ο Ρουφ έκανε νέα επέμβαση στο τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουρίλο, με τη Γάνδη να ξεσπά σε πανηγυρισμούς και τους παίκτες του Βενσάν Κομπανί να σκύβουν τα κεφάλια απογοητευμένοι αφού έμειναν χωρίς εγχώριο τίτλο για πέμπτη σερί χρονιά.

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Τορουναρίγκα, Ενγκαντό, Οκούμου, Σαμουάζ (106′ Χάντσε-Όλσεν), Οτζίτζα-Οφόε (69′ Χιουλσάγκερ / 90+1′ Φορτούνα), Ντε Σαρ, Κουμς (106′ Ογούσου), Κάστρο-Μόντες, Μπεζούς (88′ Λέμαχιτς), Τισουνταλί (91′ Μαλέντε)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Φαν Κρόμπρεγκ, Μουρίλο, Μαγκαγιάν, Χουντ, Σέρχιο Γκόμεθ, Ρεφαέλοφ (91′ Ελ Χατζ), Κουλέν, Όλσον (58′ Ασιμερού / 75′ Κανά), Βεσχέρεν (58′ Αμούζου), Ζίρκζι (58′ Ραμάν), Κουαμέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς