19 C
Athens

Τι θα ισχύσει τις ημέρες του Πάσχα σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση για τους ανεμβολίαστους

Πλησιάζει η μέρα που οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης, καθώς από την 1η Μαΐου δε θα είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε κλειστούς χώρους.

Ωστόσο, τις ημέρες του Πάσχα εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα στη διασκέδαση και την εστίαση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που είναι ακόμα εδώ.

Τα μέτρα στα κέντρα διασκέδασης:

Λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών:

Την ίδια ώρα, παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής. Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση μεταξύ τους.

Τα μέτρα στην εστίαση:

Οι κλειστοί χώροι λειτουργούν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται απολύμανση των καταλόγων και παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά την αναμονή.

Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν επίδειξης:
πιστοποιητικού εμβολιασμού
πιστοποιητικού νόσησης

Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test

Οι ανεμβολίαστοι επιτρέπονται στους ανοιχτούς χώρους με βεβαίωση αρνητικού ελέγχου PCR ή rapid test. Ως ανοιχτός χώρος ορίζεται ο χώρος όπου στεγάζεται το κατάστημα και είναι ανοιχτός από τουλάχιστον δύο πλευρές.

Από την 1η Μαΐου και για όλο το διάστημα του καλοκαιριού (μέχρι τις 31 Αυγούστου) τα μέτρα μπαίνουν σε παύση, καθώς καταργείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου σε χώρους εστίασης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς