18.8 C
Athens

Ζιντσένκο: Είμαι απογοητευμένος από τη σιωπή των Ρώσων φίλων μου

Απογοητευμένος από την σιωπή των Ρώσων ποδοσφαιριστών, σχετικά με τον πόλεμο στην πατρίδα του, εμφανίσθηκε ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα «The Guardian».

«Απλώς κλαίω», είχε πει στο «BBC» ο Ουκρανός ακτραίος οπισθοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και μέσω του «Guardian», στο σήμερα, εκφράζει την λύπη του για την σιωπή των Ρώσων ποδοσφαιριστών και φίλων του.

«Έχω φίλους εκεί, ένας μικρός κύκλος τώρα έχει μειωθεί σχεδόν σε τίποτε», επισημαίνει ο διεθνής άσος, ο οποίος έπαιξε για μια σεζόν (2015-2016) στην Ρωσία με την Ούφα και συνεχίζει:

«Είμαι τόσο απογοητευμένος. Άνθρωποι που γνωρίζω, με κάλεσαν μόλις έγινε η εισβολή, μου έστειλαν μήνυμα: «Λυπάμαι πολύ, Άλεξ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Φυσικά και μπορείς. Κάτι. Εάν παραμείνετε σιωπηλοί, σημαίνει ότι υποστηρίζετε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Ίσως φοβούνται, γιατί τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν εικόνες ανθρώπων που φυλακίζονται εάν διαμαρτυρηθούν. Αλλά οι ποδοσφαιριστές συγκεκριμένα ή οποιοσδήποτε με μεγάλη διασημότητα, πιστεύουν ότι θα συλληφθούν εάν δημοσιεύσουν όλοι ένα μήνυμα στο Instagram ταυτόχρονα, λέγοντας: «Είμαστε ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο, πρέπει να σταματήσουμε»; Φυσικά και δεν θα το κάνουν», κατέληξε ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς