18.2 C
Athens

Αδιανόητη ανατροπή και πρόκριση του Τσιτσιπά στους «4» του Μόντε Κάρλο! (vid)

Σε μια συγκλονιστική μάχη που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, ο Τσιτσιπάς έφτασε σε μια ασύλληπτη ανατροπή από το 0-4 του τρίτου σετ κόντρα στον Σβάρτσμαν και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά όπου τον περιμένει ο Ζβέρεφ

Συγκλονιστική πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο Μάστερς πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε μια αναμέτρηση που χρειάστηκε να κάνει απίστευτη ανατροπή από το 0-4 (!) απέναντι στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο τρίτο σετ! Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ανώτερος, αλλά έχασε τη συγκέντρωση του απέναντι σε έναν εξαιρετικό τενίστα στο χώμα και κινδύνευσε να χάσει μια πρόκριση που πήγαινε στα μέτρα του.

Πέρασαν δύο ώρες και σαράντα έξι λεπτά προκειμένου να βγει ο νικητής και εκείνος που θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ στα ημιτελικά, με τον Τσιτσιπά να πανηγυρίζει 8η σερί πρόκριση στο τουρνουά και την τέταρτη σε ημιτελικά ATP στο 2022.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο σετ και το κατέκτησε πολύ εύκολα με 6-2 υπερασπιζόμενος το σέρβις του και κάνοντας μπρέικ από νωρίς. Στο δεύτερο διατήρησε αρχικά την καλή του φόρμα αλλά ο Σβάρτσμαν με μπρέικ ανέκτησε την ψυχολογία και τον πίεσε οδηγώντας τον σε αβίαστα λάθη που ήταν ακόμα πιο σοβαρά στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Αργεντινός βρήκε τη λύση και έμεινε σε 1-1.

Ο Αργεντινός (νούμερο 16 στην παγκόσμια κατάταξη) έδειξε χαρακτήρα στο τρίτο, προηγήθηκε με 4-0, αλλά πάνω που έμοιαζαν όλα χαμένα ο Τσιτσιπάς με μια αδιανόητη ανατροπή κατέκτησε όλα τα επόμενα γκέιμ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

ΤΑ ΣΕΤ: 6-2, 6-7, 6-4

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς