18.1 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1: Οι ελλιπέστατοι Γάλλοι πέρασαν και από την Τούμπα (vid)

Παρά τις πολλές απουσίες της σε παίκτες και... προπονητή, η Μαρσέιγ νίκησε ξανά τον ΠΑΟΚ και του έδειξε πως έστω και με τόσες δυσκολίες, η απόσταση που τη χωρίζει από τη Γάνδη και τη Μίντιλαντ είναι πάρα πολύ μεγάλη...

Όνειρο ήταν και… πάει για τον ΠΑΟΚ. Η Μαρσέιγ ήταν η καλύτερη ομάδα – και στην Τούμπα – και με δεύτερη νίκη (0-1) προκρίθηκε στους «4» του Conference League παρά τις πολλές απουσίες της και χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή της, Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο.

Οι Γάλλοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον χειρουργημένο Μπαλέρδι, τους τιμωρημένους Ζέρσον, Καμαρά, Ντιένγκ και τους τραυματίες Κόνραντ και Μίλικ, αλλά έδειξαν ξανά πόσο ανώτεροι είναι απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με ομάδα από τα κορυφαία δέκα πρωταθλήματα και ηττήθηκε καθαρά και στα δύο παιχνίδια.

Σε μια γεμάτη Τούμπα, οι Θεσσαλονικείς μπήκαν καλύτεροι και προσπάθησαν στα πρώτα 20′ να βρουν ένα γκολ για να βάλουν φωτιά στο ματς. Ο ρυθμός ήταν υψηλότατος και τις ευκαιρίες τις βρήκε. Μια σέντρα-σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε αναξιοποίητη από τον Τσιγγάρα που μπήκε από το παράθυρο στην ενδεκάδα (τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο Ελ Καντουρί) ενώ στο 10′ ο Μανταντά έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κρέσπο μετά από εκτέλεση κόρνερ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Άκπομ είχε χάσει τη δική του ευκαιρία, με τους Γάλλους να νιώθουν το… ηλεκτροσόκ και να αφυπνίζονται.

Με τον βοηθό του Χόρχε Σαμπάολι να συμπληρώνει τον πάγκο του με δύο τερματοφύλακες και μόλις δύο παίκτες από την πρώτη ομάδα (Κολάσινατς, Ουντέρ), αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο ήταν για τη Μαρσέιγ να αλλάξει κάπως την εικόνα της αν κάτι στράβωνε. Για αυτό και ο Ουντέρ έμεινε στον πάγκο, προκειμένου να υπάρχει ένας παίκτης να φέρει κάτι διαφορετικό. Οι υπόλοιποι ήταν από τη Β’ ομάδα!

Οι Γάλλοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα μετά το 25′ και δικαιώθηκαν. Πρώτα ο Ίνγκασον πήγε να πετύχει ένα απίστευτο αυτογκόλ και στο 34′ ένα τραγικό λάθος του Κρέσπο δεν έμεινε ατιμώρητο.

Ο Ισπανός στόπερ πούλησε την μπάλα στον Γκεντουζί, εκείνος συνεργάστηκε με τον Μπακαμπού που άνοιξε δεξιά στον Γάλλο μέσο και εκείνος γύρισε παράλληλα στον Παγιέ που από κοντά έκανε το 0-1.

Η Τούμπα σίγησε και ο ΠΑΟΚ που έχασε τη συγκέντρωσή του έδειχνε να μην μπορεί να βρει την απάντηση στα εναπομείναντα λεπτά απέναντι σε μια ομάδα που κυκλοφορούσε με ηρεμία την μπάλα.

Οι Γάλλοι είχαν βρει αυτό που ήθελαν και το άγχος είχε πάει – ξανά – στην πλευρά του ΠΑΟΚ που στο δεύτερο μέρος ήταν αναγκασμένος να πιέσει ακόμα περισσότερο και υπό τον κίνδυνο να βρεθεί εκτεθειμένος όπως συνέβη στη φάση του 48ου λεπτού με τον Μπακαμπού να δοκιμάζει ένα τρομερό σουτ και την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο Λουτσέσκου ρίσκαρε περνώντας τον Μιτρίτσα αντί του Τσιγγάρα και ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Ευκαιρίες πάντως δεν βρήκε πολλές απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Μαρσέιγ, η οποία στο 57′ είχε κι άλλη ευκαιρία αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε και απομάκρυνε – με κίνδυνο αυτογκόλ – στη σέντρα του Γκουεγέ από τα αριστερά.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Ζίβκοβιτς στο 70′ και μόνο από λάθη των φιλοξενούμενων έδειχνε ικανός να απειλήσει. Σε ένα από αυτά στο 83′ (ο Ρονζιέ πούλησε την μπάλα) ο Τσόλακ έφυγε τετ α τετ αλλά εκτέλεσε άουτ από πλάγια θέση, ενώ στο φινάλε ο Μιτρίτσα και ο Αουγκούστο είδαν τον Μανταντά να κρατά το μηδέν με δύο σταθερές επεμβάσεις και ταυτόχρονα να κάνει πιο εύκολη την πρόκριση της ομάδας του!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68′ Σίντκλεϊ), Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (57′ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (77′ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (77′ Μουργκ), Άκπομ (68′ Τσόλακ).

ΜΑΡΣΕΙΓ (Σαμπάολι): Μανταντά, Λουάν Πέρες, Τσαλέτα-Τσαρ, Σαλιμπά, Λιρόλα, Ρονζιέ, Αρίτ, Γκεντουζί, Γκουεγιέ, Παγέτ (88′ Κολάσινατς), Μπακαμπού (72′ Ουντέρ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς