24.2 C
Athens

Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2: Ιστορική πρόκριση με ανατροπή-έπος (vid)

Η Λέστερ μπορεί πλέον να ελπίζει σε κατάκτηση του Conference! Παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα, με απίστευτη ανατροπή στα τελευταία λεπτά στην Ολλανδία απέναντι στην Αϊντχόφεν πήρε τη νίκη (1-2) και μαζί την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ.

Η ολλανδική ομάδα ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και δικαιώθηκε για την καλή της εικόνα με γκολ στο 27′ όταν από το λάθος του Τίλεμανς οι γηπεδούχοι έκλεψαν και ο Ζάχαβι από δύσκολη γωνία έκανε το 1-0.

Η Λέστερ πίεσε μετά το 60′ και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης πρώτα με το… χαμένο τετ α τετ του Ντάκα.

Το γκολ της ισοφάρισης για τις Αλεπούδες ήρθε στο 77′. Ο Αγιόθε Πέρεθ έκανε φανταστική ενέργεια από τα αριστερά και έφτασε ως τη γραμμή του άουτ στο ύψος της μικρής περιοχής, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο ύψος του πέναλτι για τον Μάντισον που πλάσαρε και έκανε το 1-1 σημειώνοντας το 14ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν.

Αμέσως μετά το γκολ ακολούθησε… βροχή από μπουκάλια από τις κερκίδες – κάτι διόλου συνηθισμένο στην Ολλανδία – με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή διακοπή και συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Η αφελής Αϊντχόφεν έκανε το λάθος να ανοιχτεί στα τελευταία λεπτά, καθώς δεν έμοιαζε συμβιβασμένη με μια ισοπαλία που θα οδηγούσε σε παράταση. Οι ανοιχτοί χώροι έδωσαν τη δυνατότητα στη Λέστερ να πιέσει και να φτάσει κοντά στο 1-2 στο 83′, με τον Εμβογκό να αποκρούει εξ επαφής το πλασέ του Αγιόθε Πέρεθ.

Ωστόσο, το καμπανάκι δεν χτύπησε αρκετά δυνατά και στο 88′ σε φάση διαρκείας αφού ο Εμβογκό απέκρουσε το σουτ του Ντάκα και στη συνέχεια ο Ρικάρντο με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

CONFERENCE LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Αϊντχόφεν – Λέστερ 1-2 (27′ Ζάχαβι / 77′ Μάντισον, 88′ Ρικάρντο Περέιρα) [1-2]

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ (22:00)

Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ (22:00)

Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς