15.7 C
Athens

Αταλάντα – Λειψία 0-2: Ο τρομερός Ενκουνκού έφτασε τα 30 γκολ και την έστειλε στους «4» (vid)

Πανηγυρική πρόκριση στο Μπέργκαμο για τη Λειψία! Η γερμανική ομάδα είχε… Ταύρο τον Κρίστοφερ Ενκουνκού και με δύο δικά του γκολ επικράτησε με 2-0 της Αταλάντα στην Ιταλία για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League με συνολικό σκορ 3-1 και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ρέιντζερς – Μπράγκα.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κάνει σεζόν… καριέρας με την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο αφού έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής από την πατρίδα του που σημειώνει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα του και βρίσκεται πίσω μόνο από τους Καρίμ Μπενζεμά (38 γκολ) και Κιλιάν Εμπαπέ (31 γκολ).

Η Λειψία άνοιξε το σκορ στο 18′ με μια ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά. Ο Λάιμερ έκανε την κούρσα και μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Ενκουνκού που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι πολιόρκησαν – κυρίως με σέντρες – τη γερμανική εστία, ωστόσο σε όλες τις προσπάθειες υπήρχε η απάντηση.

Η Λειψία έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2 με τον Αντρέ Σίλβα αλλά τελικά κλείδωσε την πρόκριση στο 87′ με τον Ενκουνκού να βγαίνει τετ α τετ από πλάγια θέση και τον Μούσο να τον ανατρέπει ενώ ο Γάλλος τον είχε περάσει. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Αταλάντα – Λειψία 0-2 (18′, 87′ πεν. Ενκουνκού) [1-3]

Λιόν – Γουέστ Χαμ (22:00)

Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00)

Ρέιντζερς – Μπράγκα (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς