15 C
Athens

Ολυμπιακός – Χανιά 79-51: Πρόκριση στους τελικούς και δύο νίκες μακριά από το νταμπλ οι Ερυθρόλευκες!

Οι Κυπελλούχες Ελλάδας προκρίθηκαν στους τελικούς της Α1 μπάσκετ και θα αναζητήσουν (με πλεονέκτημα έδρας) δύο νίκες κόντρα στον για να στεφθούν Πρωταθλήτριες Ελλάδας και να πανηγυρίσουν το 5ο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος

Ολοταχώς για τον δεύτερο τίτλο και το νταμπλ οδεύει ο Ολυμπιακός ο οποίος στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης της Α1 Γυναικών επιβλήθηκε με 79-51 του ΟΑ Χανίων στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

Οι Κυπελλούχες Ελλάδες πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη φέτος απέναντι στην κρητική ομάδα και προκρίθηκαν στους τελικούς του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΠαναθηναϊκόςΕσπερίδες με πλεονέκτημα έδρας! Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς έχει κερδίσει και τις δύο ομάδες από δύο φορές στο πρωτάθλημα και από τη στιγμή που οι νίκες υπολογίζονται στους τελικούς, τότε ο Ολυμπιακός αναζητά δύο νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για 6η φορά και να πανηγυρίσει το 5ο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος.

Με μια πεντάδα αθλητριών διψήφιες (Σταμολάμπρου, Σταμάτη, Πλουφ, Δίελα, Χάμπλιν) ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε δυσκολίες απέναντι στα Χανιά και έδειξε περίσσεια συγκέντρωση μερικές μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα από τη γραμμή του τριπόντου με ποσοστό 37%.

Για τα Χανιά των επτά αθλητριών ξεχώρισαν η Ντέλιτς με 18 πόντους και η Πούλινς με 10 και 11 ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-14, 40-24, 55-43, 79-51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Πλουφ 12, Σταμολάμπρου 16(2), Σταμάτη 14(4), Αλεξανδρή 6, Σύρρα 2, Δίελα 10(1), Βαμβακά 5, Βίτολα 4, Χάμπλιν 10.

ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ (Σόφτσης): Τζουγκράκη 6(2), Σαλιάι 8(2), Πούλινς 10, Τσιχλάκη 2, Οικονομάκη, Ντέλιτς 18(2), Χάρις 7.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς