23.8 C
Athens

Κάλεσμα Αυγενάκη για το «ΔΕΗ Bike Festival» (27-28/4) στο ΟΑΚΑ

Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, οδηγικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας αποτελεί έναν παράπλευρο -αλλά εξαιρετικά σημαντικό- στόχο του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που επιστρέφει φέτος μετά από δέκα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται στο ΟΑΚΑ το διήμερο 27-28 Απριλίου μία μεγάλη γιορτή, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση ποδηλατικών ειδών, αγωνιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου διεθνές αγωνιστικό γεγονός, αλλά στόχο μας αποτελεί -επιπλέον- να αναδείξουμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, οδηγικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, εκτός από μέσο άθλησης. Στηρίζουμε τη βιώσιμη κινητικότητα, τον ποδηλάτη, και θέτουμε γερά θεμέλια για μία κοινωνία πιο υγιών πολιτών. Το επιτάσσει και η ανάγκη της εποχής, με την κλιματική και την ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα, λοιπόν, με τη διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου, θα διοργανωθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και στις πέντε Περιφέρειες (Κρήτης, Αττικής, Στερεάς, Θεσσαλίας και Ηπείρου), σε όλους τους Δήμους απ’ όπου θα περάσει το λαμπερό peloton.

Ειδικά στο ΟΑΚΑ, στις 27 και 28 Απριλίου, Τετάρτη και Πέμπτη μετά το Πάσχα, οργανώνουμε μία μεγάλη ποδηλατογιορτή: Το ΔΕΗ Bike Festival hosted by OAKA. Εκδηλώσεις διάσπαρτες παντού στους εξωτερικούς χώρους του Ποδηλατοδρομίου θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, για να παίξουν, να συμμετάσχουν, να δοκιμάσουν ποδήλατα, ηλεκτρικά και μη, να γελάσουν, να περάσουν ώρες ευχάριστα με μοναδική θεματική το ποδήλατο.

Θα έχουμε
Έκθεση ποδηλατικών ειδών,
επιδαπέδιες δραστηριότητες,
sportive δράσεις με mountain bikes,
πίστα δεξιοτεχνίας 17 στόχων, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών,
baby race,
αγώνες ταχύτητας
εκπαιδευτικές δράσεις,
σεμινάρια για την οδηγική ασφάλεια, αφιερωμένα στην μνήμη της αδικοχαμένης Δήμητρας Ιορδανίδου.

Μαζί μας φορείς και προγράμματα πρόληψης όπως o Ερυθρός Σταυρός και το Safe in Sports, για πιστοποιήσεις Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητισμό. Και μέσα στο κλειστό Ποδηλατοδρόμιο θα διεξάγεται διεθνής αγώνας πίστας.

Όλοι μαζί εδώ, στις 27 και στις 28 Απριλίου από το πρωί, για να ζήσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα που οι Έλληνες δημιουργούν στις αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και για να βάλουμε το ποδήλατο στις καρδιές και στις ζωές μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς