16.5 C
Athens

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ: Τα πλάνα των Λουτσέσκου και Σαμπάολι για τη μάχη της Τούμπας

Μετά το 2-1 του Βελοντρόμ τα πάντα φαίνονται να είναι ανοιχτά λίγες ώρες πριν το πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη σύγχρονη ιστορία των Ασπρόμαυρων, που με «όπλο» την Τούμπα θα κυνηγήσουν τη νίκη-πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί απόψε (22:00) στην κατάμεστη Τούμπα τη Μαρσέιγ με σκοπό να κάνει την πρώτη του πραγματικά μεγάλη υπέρβαση στην Ευρώπη πετώντας εκτός συνέχειας -για πρώτη φορά- μία ομάδα από το top-5 των πρωταθλημάτων της γηραιάς ηπείρου.

Μετά το 2-1 του Βελοντρόμ τα πάντα φαίνονται να είναι ανοιχτά λίγες ώρες πριν το πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη σύγχρονη ιστορία των Ασπρόμαυρων, που με «όπλο» την Τούμπα, η οποία συνήθως τους… προδίδει στα μεγάλα ματς, θα κυνηγήσουν τη νίκη που θα οδηγήσει είτε σε έξτρα 30λεπτο, είτε σε απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωση της UEFA (Conference League).

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε την προετοιμασία δίχως απρόοπτα και με τη στήριξη περίπου 29.000 οπαδών της θα προσπαθήσει για αυτό που μοιάζει σαν άθλος απέναντι στην σαφώς πιο ποιοτική και έμπειρη από τέτοια παιχνίδια, Μαρσέιγ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ρουμάνος τεχνικός προσανατολίζεται για ένα επιθετικό σχήμα με τους Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ στη βασική ενδεκάδα και τον Τσιγγάρα να μένει στον πάγκο.

Η πιο πιθανή ενδεκάδα για απόψε είναι η εξής: Πασχαλάκης στην εστία, Κρέσπο και Ίνγκασον στα στόπερ, με τους Λύρατζη και Βιεϊρίνια στα άκρα. Κούρτιτς και Αουγκούστο ως δίδυμο στα χαφ, μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ελ Καντουρί και οι Μπίσεσβαρ-Ζίβκοβιτς-Άκπομ στην τριάδα της επίθεσης.

Από την άλλη η ελλιπής λόγω των απουσιών και του ανέτοιμου Μίλικ Φωκαείς θα παραταχθούν με τους: Μανταντά στην εστία, δεξιά ο Ρονζιέ, στο κέντρο της άμυνας οι Σαλιμπά και Λουάν Πέρες, τον Κολάσινατς αριστερά, τους Γκεντουζί και Γκεγιέ στη μεσαία γραμμή, ίσως τον Αρίτ μπροστά τους και τους Ουντέρ και Παγέτ στα πλάγια με τον Μπακαμπού (εφόσον είναι στο 100%) στην κορυφή της επίθεσης.

Σέντρα στις 22:00 στη Θεσσαλονίκη στο παιχνίδι που, όπως είναι λογικό, συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα από τις αποψινές ρεβάνς στο Conference League.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς