20.5 C
Athens

Λαρεντζάκης: Τώρα αρχίζει η δουλειά, δεν μας δίνει τον τίτλο η νίκη στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός είναι προσηλωμένος στον μεγάλο στόχο, που τη φετινή σεζόν δεν είναι άλλος από το να πρωταγωνιστήσει και να σηκώσει κούπες σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει.

Οι Ερυθρόλευκοι το κατάφεραν ήδη στο Κύπελλο Ελλάδας με την κατάκτηση του τροπαίου επί του Παναθηναϊκού, βρίσκονται με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague και μετά το νέο «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Πράσινους «αγγίζουν» και το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα της Basket League.

Mε τη λογική του πρωταθλητισμού αλλά και αυτής της τρομερής προσήλωσης στον στόχο, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης γράφει στο bolg του στον ΕΣΑΚΕ για την επόμενη ημέρα στους Πειραιώτες μετά τη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ομάδα του πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη ενόψει των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Λαρεντζάκης:

«Στο προηγούμενο blog μου πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό είχα πει πως είμαστε σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και πως έπρεπε να το επιβεβαιώσουμε στο παρκέ. Έτσι και έγινε!

Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύτιμο διπλό στο ΟΑΚΑ που μας επιτρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση του απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Η δουλειά μας, όμως, σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζει! Άλλωστε καμία νίκη και κανένα πλεονέκτημα δεν σου δίνει από μόνο του τον τίτλο του πρωταθλητή…

Στην παρούσα φάση αυτό που έχει προτεραιότητα για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Και για να το πετύχουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας στην Stoiximan Basket League, αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση στην Πάτρα.

Ο Προμηθέας μια ομάδα με καλό ρόστερ, για αυτό και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, ώστε να επιστρέψουμε με το διπλό. Θα επαναλάβω πως ναι μεν είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, όμως, θα πρέπει συνεχώς να το αποδεικνύουμε στο παρκέ… Πιστεύω πως αυτό θα κάνουμε και αύριο!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς