15 C
Athens

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 25-23: Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για την εθνική, τα πάντα θα κριθούν στην Ποντγκόριτσα

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 απέκτησε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών.

Μολονότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ ακόμη και με έξι γκολ διαφορά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε σήμερα (13/4) το Μαυροβούνιο στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας με 25-23, στην πρώτη αναμέτρηση για τον 2ο και τελευταίο γύρο των πλέι οφ της Β΄ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης.

Πλέον, καλείται να υπερασπιστεί το +2 στον αγώνα ρεβάνς που θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/4, 19:00) στην Ποντγκόριτσα. Στο ημίχρονο η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 15-10.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Πασσιάς με πέντε γκολ, ενώ στη νίκη συνέβαλε και η εμφάνιση του Μπουκοβίνα, τόσο κάτω από τα δοκάρια με 26% σε ποσοστό επεμβάσεων (9/34 αποκρούσεις), όσο και στην επίθεση, όπου πέτυχε δύο γκολ.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Μίλος Βούγιοβιτς πέτυχε οκτώ τέρματα, ενώ ο Σίμιτς ήταν… κέρβερος στην εστία του Μαυροβουνίου με 14/38 αποκρούσεις και 37% ποσοστό επεμβάσεων.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης 1, Μπόσκος 2, Λιάπης, Μυλωνάς 4, Μάλλιος 4, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 5, Μπουκοβίνας 2, Παπαβασίλης 3, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής, Τζηράς 2, Ηλιόπουλος, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 1, Παπαντωνόπουλος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ζόραν Ρογκάνοβιτς): Φίλιπ Βούγιοβιτς, Μίλος Βούγιοβιτς 8, Τσάβορ 1, Λάζοβιτς, Τσέπιτς, Μπράνκο Βούγιοβιτς 5, Μιγούσκοβιτς, Ράντοβιτς 2, Σίμιτς, Καλουτζέροβιτς, Στέφαν Βούγιοβιτς 1, Σεβαλίεβιτς 1, Μπόζοβιτς 3, Λάσιτσα, Άντζελιτς, Γκρμπόβιτς 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς