19.3 C
Athens

Κλήθηκαν στην εθνική Σλοβενίας για VNL και παγκόσμιο οι Παγένκ, Στάλεκαρ και Στερν

Ένα μακρύ καλοκαίρι με απανωτές διοργανώσεις και υψηλού επιπέδου αναμετρήσεις περιμένει την εθνική Σλοβενίας υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή Μαρκ Λεμπέντεου που καλείται να δώσει συνέχεια στην εκπληκτική δουλειά που έκανε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Ο Αυστραλός τεχνικός ανακοίνωσε τις επιλογές του για το Volleyball Nations League και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τους Άλεν Παγένκ (Ολυμπιακός), Ζίγκα Στερν (Φοίνικας) και Σάσο Στάλεκαρ (Παναθηναϊκός) να βρίσκονται στην 22άδα. Έκπληξη προκαλεί η παρουσία του ταλαντούχου Τσρίτομιρ Μπόσνιακ αλλά και η επιστροφή του Ντάνιελ Κοντσίλια που έκανε κακή σεζόν στις Κάννες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ:

ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Βίντσιτς, Ρόπρετ, Πέρνους, Πλάνινσιτς

ΑΚΡΑΙΟΙ:
Ούρναουτ, Τσέμπουλ, Μόζιτς, Ζίγκα Στερν, Κλόμπουτσαρ, Όκρογκλιτς, Μπόσνιακ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Παγένκ, Στάλεκαρ, Βίντετσνικ, Κοντσίλια, Κοζαμέρνικ, Κρίζιτς

ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Τόντσεκ Στερν, Σκετ, Μουγιάνοβιτς

ΛΙΜΠΕΡΟ: Κόβατσιτς, Κοζένινα

Το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στη Λιουμπλιάνα, εκεί όπου οι Σλοβένοι θα δώσουν τρία φιλικά παιχνίδια με την Κροατία (20-21/5). Στις 23/5 η αποστολή θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Σερβία ενώ ακολούθως θα βρεθεί στη Βουλγαρία για τον τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας. Σημειώνεται πως το VNL για τους Σλοβένους ξεκινά στις 8 Ιουνίου στη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται πως η δουλειά δεν θα σταματήσει αφού μετά το VNL ακολουθεί η προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς