17.3 C
Athens

Πισπιρίγκου από τη φυλακή: Τα παιδιά μου μ’ ακούν και ξέρουν τι μάνα είχαν

Λίγες ημέρες μετά την προφυλάκισή της στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλάει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από τη φυλακή.

Εμμένοντας στην άρνηση για εμπλοκή της στην υπόθεση, τονίζει πως αδίκως την έβαλαν στη φυλακή, δηλώνει πως δε διαθέτει άλλη υπομονή για το μαρτύριο που περνάει και ανυπομονεί για την άμεση αποφυλάκισή της.

– Το αίτημα, επειδή δεν κατατέθηκε τη μέρα που αρχικά ειπώθηκε, θα προχωρήσει τελικά;
«Ναι, θα το κάνουμε. Αν και υπάρχει δυσκολία σε τεχνικούς συμβούλους που απαιτούνται. Με το ζόρι, αλλά θα γίνει. Είπε ο υπουργός Υγείας ότι θα κινηθεί νομικά αν δυσφημιστούν γιατροί και ξαφνικά μαζεύτηκαν όλοι. Αλλά, θα γίνει με τεχνικούς συμβούλους, για να ενισχυθεί το αίτημα όπως πρέπει».

– Σήμερα, συμπληρώνονται τρία χρόνια από το θάνατο του πρώτου κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή, της Μαλένας. Πώς είναι μια τέτοια μέρα και να είσαι στη φυλακή;

«Είμαι πολύ χάλια ψυχολογικά, λόγω της ημέρας. Δεν έχω τη Μαλένα μου στην αγκαλιά μου. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα φτάνανε εδώ που φτάσανε. Ξέρω ότι μ’ ακούνε και οι τρεις και ξέρουν τι μάνα είχανε».

– Ναι, αλλά πρέπει να το αποδείξεις αυτό…
«Πιστεύω ότι στο τέλος η αλήθεια βγαίνει πάντα μπροστά. Το προσπαθώ, το προσπαθούμε».

– Βλέπω ότι περιμένεις πώς και πώς να βγεις. Ετσι δεν είναι;
«Δεν έχω κάνει τόσα χρόνια μακριά από τα παιδιά μου. Ζωντανά, αλλά κι εκεί που είναι τώρα. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ότι δεν θα τους ανάψω εγώ τις λαμπάδες τους». (Και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεσπά σε κλάματα).

– Με τους δικούς σου, την οικογένειά σου, τι γίνεται;
«Με στηρίζουν, κάνουν αγώνα. Μου συμπαραστέκονται. Είναι σίγουροι ότι δεν είμαι η γυναίκα που παρουσιάζουν έξω. Τους ευχαριστώ. Ξέρω ότι ψυχολογικά και γενικά περνούν πάρα πολύ άσχημα και δύσκολα».

– Για τον Μάνο, με αυτά που έκανε και είπε, τι λες;
«Τίποτα. Τι ν’ ασχοληθώ τώρα… Εντάξει, φάνηκε ο άνθρωπος, Ουδέν σχόλιον».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς