22.5 C
Athens

Ζαραβίνας: Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια και θα τα δώσουμε όλα για να βρεθούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Η εθνική ομάδα χάντμπολ υποδέχεται το Μαυροβούνιο την Τετάρτη (13/4, 19:15) στη Χαλκίδα για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023 και αναμφίβολα είναι μια ιστορική στιγμή για το άθλημα στη χώρα. Ο Γιώργος Ζαραβίνας κατέθεσε τις σκέψεις του στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως οι αθλητές θα τα καταθέσουν όλα γνωρίζοντας το διακύβευμα και τη δυσκολία που θα έχει η αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου και των αθλητών, είμαστε ευχαριστημένοι που θα διεκδικήσουμε αυτή την πρόκριση σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Παιχνίδι με παιχνίδι το γήπεδο είναι πιο οικείο, το νιώθουμε σαν φυσική έδρα και καταλαβαίνεται πως αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία της ομάδας. Και για αυτό θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Χαλκιδέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού και η φύση των συγκεκριμένων αγώνων που οφείλουμε απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι σε αυτούς που μας βοηθάνε που μας υποστηρίζουν, να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, ώστε να διεκδικήσουμε μία πρόκριση, που είναι διακαής πόθος για όλο το ελληνικό χάντμπολ. Ενδεχομένως είναι παιχνίδια, τα οποία κάποιοι δεν θα ξαναζήσουμε και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δώσουμε τα πάντα, σωματικά και πνευματικά.

Η πραγματικότητα είναι πως περνώντας από τη φάση των ομίλων, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται. Ο αντίπαλος μας έρχεται από ένα άλλο επίπεδο, αγωνίζεται διαρκώς σε μεγάλες διοργανώσεις, έχει πετύχει σπουδαίες νίκες και συγκαταλέγεται στις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι να εξαντλήσουμε όποιο περιθώριο υπάρχει, ώστε να αμβλύνουμε τις αποστάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε μετά από καιρό σε ένα γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος που έχει αγκαλιάσει την ομάδα, θα λάβει το μήνυμα ότι οι αθλητές καταθέτουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Πρόκειται για δύο ημίχρονα, αύριο θα παίξουμε το πρώτο. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει να είμαστε και στα δύο παιχνίδια σε πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο και με απόλυτη συγκέντρωση. Είμαι αισιόδοξος, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών, αλλά η ομάδα έχει μάθει να ξεπερνά τις όποιες απουσίες και δεν θα μας επηρεάσει. Φεύγοντας από το γήπεδο θέλουμε και εμείς, αλλά και ο κόσμος να έχουμε την αίσθηση ότι αυτή Εθνική πραγματικά έκανε αυτό που ήταν ανθρωπίνως δυνατό για το αποτέλεσμα»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς