16.4 C
Athens

Παντέλης: Θα μπορούσε να παίζει σε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης ο Πασχαλάκης, θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1 από τη Μαρσέιγ στο ματς του «Βελοντρόμ» για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Conference League και πλέον έχει στο μυαλό του μόνο τον κρίσιμο επαναληπτικό με τους Μασσαλούς την ερχόμενη Πέμπτη (14/04) στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος κρατήθηκε ζωντανός στη Γαλλία χάρη -εν πολλοίς- στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις στην έδρα της Μαρσέιγ και σύμφωνα με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Τάκη Παντέλη, θα μπορούσε να παίζει σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, αν πριν από μία δεκαετία είχε γυμναστεί – δουλέψει ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα, ο Παντέλης δεν έμεινε εκεί και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε μία γεμάτη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα κατορθώσει να πετάξει εκτός συνέχειας τη Μαρσέιγ και θα συνεχίσει στα ημιτελικά του Conference League.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Ρ/Σ «Metropolis»:

Για την παρουσία του Πασχαλάκη στο Κόνφερενς Λιγκ: «Μια ομάδα για να φτάσει ψηλά χρειάζεται έναν καλό τερματοφύλακα. Και στην Ελλάδα έχει παίξει καλά, όχι μόνο στην Ευρώπη. Αν πριν μια 10ετία είχε γυμναστεί όπως έπρεπε, τώρα θα λέγαμε πως έχουμε ένα σπουδαίο τερματοφύλακα που θα έπαιζε σε μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης.

Όταν έπρεπε, δεν ασχολήθηκε κάποιος μαζί του, τα προσόντα του δεν τα έχει κανείς στην Ευρώπη. Είδατε τις αποκρούσεις που έκανε κόντρα στη Μαρσέιγ. Είναι ένα διαμάντι ακατέργαστο. Του το είχα πει πως πρέπει να πάρει απόφαση να βγαίνει και ας μην βγει την μπάλα, γιατί θα πάρει τον αέρα. Εγώ κάνω τον σταυρό μου που έχει αρχίσει και βγαίνει από την εστία. Είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα».

Για τον δεύτερο αγώνα με την Μαρσέιγ: «Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι και η πρόκριση. Ο Λουτσέσκου ξέρει από διαχείριση του παιχνιδιού, ο κόσμος πρέπει να μην αγχώσει την ομάδα. Θα έρθει το γκολ και όταν έρθει, θα έρθει και το δεύτερο. Εγώ με αυτό που είδα στην Μαρσέιγ, ο ΠΑΟΚ αν διαχειριστεί το παιχνίδι δεν θα έχει πρόβλημα. Δεν θα πρέπει να μπουν με τη λογική πως πρέπει από το πρώτο λεπτό να βάλουν γκολ. Ο Λουτσέσκου μου έχει δείξει πως διαχειρίζεται πολύ σωστά τα παιχνίδια. Το ίδιο θα κάνει και τώρα και θα περάσει στους 4 ο ΠΑΟΚ».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς