23.8 C
Athens

Η Σανγκάη αποσύρθηκε λόγω περιορισμών Covid-19 από το Champions League Ασίας

H Σανγκάη Πορτ αποσύρθηκε από το Champions League της Ασίας λόγω του lockdown που επιβλήθηκε στην πόλη, εξαιτίας της Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ασιατική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (AFC).

Η Σανγκάη, η οποία έφτασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2017, επρόκειτο να ξεκινήσει τη διαδρομή στη φάση των ομίλων το Σάββατο εναντίον της Βίσελ Κόμπε (Ιαπωνία) στο Μπουριράμ της Ταϊλάνδης. Όμως, τα κρούσματα Covid-19 στη Σανγκάη έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες και οι αρχές έχουν θέσει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εντός και εκτός της πόλης.

Η Σανγκάη, η οποία όπως ανακοίνωσε η AFC δεν θα αντικατασταθεί, είναι η δεύτερη κινεζική ομάδα που αποσύρεται από την διοργάνωση, μετά την αποχώρηση του Τσάνγκσουμ Γιατάι τον περασμένο μήνα. Γκουανγκζού FC και Σάντονγκ Ταϊσάν είναι οι εναπομείναντες εκπρόσωποι της χώρας.

Οι αγώνες στα δυτικά της ηπείρου διεξάγονται στη Σαουδική Αραβία. Οι αγώνες στα ανατολικά πρόκειται να ξεκινήσουν την Παρασκευή σε γήπεδα στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς