20.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Προβάδισμα Τικίνιο ενόψει ντέρμπι

Ο Τικίνιο Σοάρες προορίζεται προκειμένου να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των Πρωταθλητών Ελλάδας στην εκτός έδρας δοκιμασία με τον Παναθηναϊκό

Από την Τρίτη (12/4), ο Ολυμπιακός αρχίζει την προετοιμασία του για τον εκτός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (17/4, 21:30) ύστερα από το διήμερο ρεπό που χορήγησε ο Πέδρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έμειναν αγωνιστικά αδρανείς μετά την αναβολή του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (10/4) και έδωσαν παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ (9/4, 1-0). Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας χρησιμοποίησε 21 παίκτες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά μόνος ένας έβγαλε ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Ο σκόρερ της αναμέτρησης, Τικίνιο Σοάρες.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αντιμετώπισε μία ίωση τις τελευταίες ημέρες και δεν έδωσε το «παρών» στον αγώνα υπέρ της ειρήνης. O Mαροκινός επιθετικός θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ντέρμπι στη Λεωφόρο. Έτσι και αλλιώς, πάντως, ο κόουτς Μαρτίνς σκοπεύει να επαναφέρει τον Τικίνιο στο βασικό σχήμα είτε ο Ελ Αραμπί βρίσκεται στο 100% από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας είτε όχι.

Ο τεχνικός ηγέτης του Ολυμπιακού θέλει να μοιράσει ξανά την τράπουλα στη γραμμή κρούσης. Άλλωστε, ο Τικίνιο έχει να αγωνιστεί ως βασικός σε παιχνίδι Πρωταθλήματος από τις 2 Μαρτίου και την εντός έδρας επικράτηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με 5-1, όταν και είχε γίνει αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου (35′). Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει αγωνιστεί συνολικά 47 αγωνιστικά λεπτά στα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν (στο ένα, μάλιστα, με τον Άρη στις 6/3 ήταν εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί κόντρα στους Αρκάδες).

Επειδή είναι λογικό να γίνουν συνειρμοί, η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει (τουλάχιστον) του επόμενου αγώνα δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Ελ Αραμπί. Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να βάλει ξανά στην εξίσωση τον Τικίνιο, σε μία περίοδο όπου ο Μαροκινός σέντερ φορ έχει και το Ραμαζάνι και είναι φυσιολογικό να μη βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό της φόρμας του. Όλοι οι Μουσουλμάνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού χρειάζονται ειδική διαχείριση, καθώς είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για τους ίδιους λόγω νηστείας.

Ο Ολυμπιακός έχει στη διάθεσή του δύο σέντερ φορ υψηλής ποιότητας και ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύεται απόλυτα τους δύο επιθετικούς, που έχουν μαζί συνολικά 30 γκολ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Από εκεί και πέρα, ο κόουτς των Πειραιωτών θα περιμένει να διαπιστώσει την κατάσταση του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος προέρχεται από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, αλλά η αποκατάσταση εξελίσσεται πολύ καλά. Έτσι, δεν αποκλείεται ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήριο να πάρει χρόνο συμμετοχής στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς