21.1 C
Athens

Μαρσέιγ – Μονπελιέ 2-0: Ιδανικό «ζέσταμα» πριν την Τούμπα, αγωνία για Τσαλέτα-Τσαρ (vid)

Δίχως να πατήσουν το πόδι στο γκάζι οι Μασσαλοί επικράτησαν άνετα της Μονπελιέ, αλλά αγωνιούν για την κατάσταση του Τσαλέτα-Τσαρ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και είναι αμφίβολος ενόψει Τούμπας

Νίκη με άρωμα Champions League για τη Μαρσέιγ πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (14/04) για τα προημιτελικά του Conference League.

Με τέρματα των Ντιένγκ και Ουντέρ οι Μασσαλοί επικράτησαν με άνεση και δίχως να πατήσουν το πόδι στο γκάζι με 2-0 της Μονπελιέ στα πλαίσια της 31ης αγωνιστικής στη Ligue 1 και «σκαρφάλωσαν» ξανά στην δεύτερη θέση της κατάταξης, όντας στο +3 από την τρίτη Ρεν. Θυμίζουμε ότι η 2η θέση στη Γαλλία οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου.

Το μόνο μελανό σημείο του αγώνα για τη Μαρσέιγ έλαβε χώρα πριν καν τη σέντρα αυτού, όταν ο βασικός της στόπερ Τσαλέτα-Τσαρ ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και ο Σαμπάολι τον άφησε τελευταία στιγμή εκτός 11άδας τοποθετώντας τον Καμαρά δίπλα στον Σαλιμπά

Τέσσερις ημέρες προτού κάνουν το ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη οι παίκτες του Σαμπάολι καθάρισαν την μπουγάδα μέσα σε μόλις 11 λεπτά.

Οι Φωκαείς προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό όταν από κάθετη του Ρονζιέ ο Αρίτ βγήκε από τα δεξιά γύρισε στον Ντιένγκ και εκείνος έγραψε το 1-0 με πλασέ σε κενή εστία.

Το 2-0 σημειώθηκε στο 19′ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουντέρ. Η παράβαση δόθηκε μέσω VAR για ανατροπή του Ντιένγκ και ενώ νωρίτερα οι Γάλλοι είχαν κρύψει την μπάλα με τρομερό build up από την άμυνα στην επίθεση.

 

Στη συνέχεια του αγώνα οι Μασσαλοί είχαν την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο, έχασαν 3-4 σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά σε γενικά πλαίσια δεν έδειξαν διάθεση να… ιδρώσουν παραπάνω από το κανονικό, έχοντας στο μυαλό τους και τον κρίσιμο επαναληπτικό με τον Δικέφαλο του Βορρά στη Θεσσαλονίκη, μετά το 2-1 του Βελοντρόμ.

Ο «μαέστρος» Παγιέ πέρασε ως αλλαγή στο 60′ στη θέση του πολύ καλού Ουντέρ, ενώ ο Μπακαμπού έμεινε για όλο το ματς στον πάγκο. Ίσως ένα μήνυμα για την παρουσία του Γάλλου στράικερ στα βασικά πλάνα του Σαμπάολι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Αρκάντιους Μίλικ ήταν για ακόμη ένα ματς εκτός αποστολής και μένει να δούμε τι θα ισχύσει με τη δική του περίπτωση ενόψει Πέμπτης. Η λογική λέει ότι θα ταξιδέψει κανονικά στην Ελλάδα.

ΜΑΡΣΕΪΓ (Σαμπάολι): Μανταντά, Ρονζιέ (79′ Λιρόλα), Σαλιμπά, Γκουεγέ (79′ Κολάσινατς), Λουάν Πέρες, Γκεντουζί, Καμαρά, Αρίτ (90+1′ Σεγκίρ), Ζέρσον, Ουντέρ (60′ Παγιέ), Ντιένγκ (60′ Ενρίκε)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς