19.3 C
Athens

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν Ολυμπιακό και Σαχτάρ για το φιλικό ειρήνης στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντόνετσκ έστειλαν μήνυμα υπέρ της ειρήνης και ΚΑΤΑ του πολέμου στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι για καλό σκοπό που «ταξίδεψε» σε κάθε γωνιά της Ευρώπης και σκόρπισε όμορφες εικόνες και αισιόδοξα μηνύματα, τη στιγμή που οι βομβαρδισμοί των Ρώσων σε περιοχές της Ουκρανίας δυστυχώς συνεχίζονται.

Τα έσοδα του αγώνα θα σταλούν σε πρόσφυγες από την Ουκρανία που αναγκάστηκαν εν μέσω πολέμου να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, με τα διεθνή ΜΜΕ να χειροκροτούν αυτή την ενέργεια… ειρήνης των δύο ομάδων. Από τη Daily Mail, μέχρι το Sky Sport, τα μηνύματα είναι αποθεωτικά.

«Η ουκρανική Σαχτάρ ξεκινάει τουρ ειρήνης με τον Ολυμπιακό στην Ελλλάδα», γράφει το BBC, ενώ η Daily Mail αναφέρει: «Η Σαχτάρ παίζει το πρώτο της παιχνίδι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες να βγαίνουν απ’ το τούνελ με σημαίες της ταλανισμένης απ’ τον πόλεμο χώρας τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το αφιέρωμα του ιταλικού Sky Sport: «Σαχτάρ – Ολυμπιακός, φιλικό για την ειρήνη: παιχνίδια στις κερκίδες για τα παιδιά που χάθηκαν», όπως και το Eurosport που έγραψε: «Η Σαχτάρ ξεκίνησε τουρ από την Ελλάδα για ειρήνη στην Ουκρανία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς