16.7 C
Athens

Ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Καλαπόδης νικητής στον 16ο διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Με ατομικό ρεκόρ 3 ώρες, 26 λεπτά και 21 δευτέρα τερμάτισε πρώτος τον 16ο διεθνή Μαραθώνιο δρόμο Μέγας Αλέξανδρος ο αθλητής του Ολυμπιακού Γιώργος Καλαπόδης.

Ο 33χρονος αθλητής αξιοποίησε την εγκατάλειψη λίγα χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, του βέλγου Μπουσέιν που ήταν πρώτος ως το 34ο χλμ. και με πολύ καλό ρυθμό έκοψε πρώτος το νήμα κερδίζοντας τη νίκη.

Δεύτερος νικητής τερμάτισε ο περυσινός πρώτος μαραθωνοδρόμος Ιάσων Ιωαννίδης, που έκανε και αυτός με τη σειρά του ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο Βαγγέλης Μαλλιόγλου.

Μιλώντας μετά το τέλος των αγώνων ο κορυφαίος Μαραθωνοδρόμος Γιώργος Καλαπόδης δήλωσε: «Έκανα ένα ατομικό ρεκόρ και προσπάθησα πάρα πολύ για το χρόνο. Αναγκάστηκα να ανοίξω στο δεύτερο μισό της διαδρομής ακολουθώντας μέχρι ένα σημείο τον βέλγο συναθλητή μου που εγκατέλειψε. Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ την διαδρομή ήταν μία πολύ καλή προσπάθεια και ευχαριστήθηκα την θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων που παρακολουθούσαν.

Ήταν καλές οι καιρικές συνθήκες δεν είχαμε κόντρα αέρα και ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σιγά-σιγά. Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και να στείλω μήνυμα ειρήνης καθώς αυτός ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Ειρήνη γιατί περάσαμε δύσκολα δύο χρόνια, ήμασταν κλεισμένοι με την πανδημία δεν πτοηθήκαμε όμως και συνεχίζουμε. Αφιερώνουμε την προσπάθεια και τον αγώνα στην Ειρήνη γιατί ενώ εμείς χαμογελάμε, άλλοι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και εύχομαι πολύ σύντομα να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος που εξελίσσεται».

Η Ειρήνη Πευκιανάκη με χρόνο 03:02:15 ήταν η αθλήτρια που τερμάτισε πρώτη μεταξύ των γυναικών στον 16ο Μαραθώνιο δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος».

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Λουίζα Παπαντωνάτου σε χρόνο 03:04:17 και τρίτη η Δανάη Πασπάτη με 03:07:59.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς