18.4 C
Athens

Grand Prix Αυστραλίας: Pole position στη Μελβούρνη για τον Λεκλέρκ, άφησε δεύτερο τον Φερστάπεν

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη δεύτερη pole position της νέας σεζόν στη Formula 1 και η Scuderia Ferrari έχει κάθε λόγο να χαμογελά ενόψει του αυριανού Grand Prix στην Αυστραλία - Δεύτερη και τρίτη θέση για τη Red Bull με τους Φερστάπεν και Πέρεζ

Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε τη δεύτερη pole position της νέας σεζόν στη Formula 1 και η Scuderia Ferrari έχει κάθε λόγο να χαμογελά ενόψει του αυριανού Grand Prix στην Αυστραλία.

Ο Μονεγάσκος πιλότος ξέφυγε στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών και με χρόνο 1:17.868 άφησε πίσω τα δύο μονοθέσια της Red Bull, με τον Μαξ Φερστάπεν -νικητής στη Σαουδική Αραβία- να μένει δεύτερος με 1:18.154 και ο Πέρεζ τρίτος (1:18.240).

Την ίδια στιγμή η Mercedes με τον Χάμιλτον έμειναν χαμηλά (5η θέση), ενώ ο Σάινθ που ήταν πρώτος στις πρώτες δοκιμές της Παρασκευής υποχώρησε στην ένατη θέση, καθώς παρά το δυναμικό ξεκίνημά του στο Q1 έμεινε αρκετά πίσω λόγω της δεύτερης κόκκινης σημαίας στη συνέχεια.

Η σύγκρουση του Στρολ με τον Λατίφι στην προσπάθεια του Καναδού να περάσει την Aston Martin από την εσωτερική έφερε την κόκκινη σημαία στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Αυστραλίας, μόλις δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

Το μονοθέσιο του Λατίφι κατέληξε στις ειδικές μπαριέρες, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί, σε μία στιγμή που οι δύο πιλότοι έκαναν απανωτά λάθη δίχως να υπολογίσουν σωστά ο ένας την αντεπίθεσή του (Λατίφι) και ο άλλος την άμυνά του (Στρολ).

 

Όλα αυτά μέχρι τον καθοριστικό τρίτο γύρο, στον οποίο ο Λεκλέρκ ξέφυγε από τους διώκτες του στη Red Bull και με καλύτερο χρόνο εξασφάλισε την pole position ενόψει του αυριανού (10/04) αγώνα. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη pole position για τη Ferrari στην Αυστραλία μετά το 2007!

Λίγο πριν το φινάλε είχαμε και δεύτερη κόκκινη σημαία, όταν ο Αλόνσο κατέληξε στις μπαριέρες, εξαιτίας ενός προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα της Alpine.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς