20.6 C
Athens

Ο Γκουβερνέκ άδειασε τον Μπεν Αρφά: «Δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο στην καριέρα μου»

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά υπέπεσε σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα προσβάλλοντας τον προπονητή του, Ζοσλέν Γκουβερνέκ για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Λιλ στην αναμέτρηση με την Μπορντό το περασμένο Σάββατο (0-0). Το ρεπορτάζ των Γάλλων αναφέρει πως μεταξύ άλλων ο Μπεν Αρφά του είπε να «σταματήσει να παρκάρει το πούλμαν».

Ο Γάλλος κόουτς μερικές μέρες μετά το σοβαρό συμβάν, μίλησε για όσα συνέβησαν και κατηγόρησε ευθέως τον Γαλλοτυνήσιο μεσοεπιθετικό, με το διαζύγιο των Λιλουά με τον παίκτη να βρίσκεται προ των πυλών.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε ένα περιστατικό. Ένας παίκτης συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα μέσα στα αποδυτήρια αμέσως μετά το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να το καταλάβω γιατί τρέφω μεγάλη στοργή για αυτόν τον παίκτη. Ο πρόεδρος έχει έναν κανόνα: Δεν αγγίζουμε τον σύλλογο, την ομάδα, τον προπονητή. Από τη θέση μου ως προπονητής, είναι προφανές ότι ήταν αδύνατο να χάσω κάτι που μπορεί να αλλοιώσει την ενότητα της ομάδας, του ομίλου, των αποδυτηρίων. Από εκεί και πέρα ​​ο σύλλογος κίνησε διαδικασία (πειθαρχική για σοβαρό παράπτωμα, πριν από ενδεχόμενη λύση συμβολαίου) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι διοικούντες επενέβησαν σε αυτό. Ο παίκτης αποκλείστηκε από την προπόνηση αυτή την εβδομάδα. Ο σύλλογος θα μιλήσει μόλις προχωρήσει η διαδικασία. Το νομικό τμήμα θα το χειριστεί αυτό. Το μόνο που πρέπει να πούμε και δεν υπάρχει καμία συζήτηση, είναι ότι τίποτα και κανείς δεν είναι πάνω από τον σύλλογο. Κατανοήστε ότι δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας και να σας πω περισσότερα για αυτό το θέμα.

Πάντα πίστευα στον εαυτό μου από τότε που ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα και προσπαθούσα για να έχω μια συγκεκριμένη ηθική. Η ηθική και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ σημαντικές. Ξεκίνησα στα 16. Πριν από 15 μέρες έκλεισα τα 50. Και αυτά τα 34 χρόνια, δεν το είχα ξαναδεί αυτό σε όλη μου την καριέρα. Δεν έχω μαθήματα να δώσω. Ξέρω τι θέλω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς