32.2 C
Athens

Η Άιντραχτ άντεξε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Λιόν άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Γουέστ Χαμ (vid)

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης άντεξε στην έδρα της, έμεινε όρθια απέναντι στην Μπαρτσελόνα και το 1-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση των δύο στη Φρανκφούρτη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Καμπ Νου. Οι Καταλανοί είδαν τον Κνάουφ να σκοράρει ένα απίθανο γκολ στο 48′ αλλά δεν το έβαλαν κάτω και ξεκίνησαν να… βομβαρδίζουν.

Η μπάλα χάθηκε στα πόδια των Ντε Γιονγκ και Φεράν Τόρες με τον Ισπανό να πλασάρει από κοντά και να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση για το 1-1. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 78′ λόγω της αποβολής του Τούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά δεν δέχθηκαν δεύτερο γκολ και αυτό ήταν η τεράστια επιτυχία τους μια εβδομάδα πριν τη ρεβάνς στη Βαρκελώνη εκεί όπου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για αυτούς.

Στο 1-1 έμειναν Γουέστ Χαμ και Λιόν στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, με τα Σφυριά να είναι ικανοποιημένα αφού αγωνίζονταν με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κρέσγουελ αποβλήθηκε σωστά με κόκκινη κάρτα γιατί γκρέμισε εκτός περιοχής τον Ντεμπελέ ενώ έφευγε τετ α τετ, αλλά για καλή του τύχη ο Μπόουεν σκόραρε ένα τυχερό γκολ στο 52′. Η απάντηση των Γκον ήρθε στο 66′ με το πλασέ του Εντομπελέ.

Η Μπράγκα έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «4» του Europa League επικρατώντας με 1-0 της Ρέιντζερς στην Πορτογαλία. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κλείδωσαν τους Σκωτσέζους που δεν έκαναν τελική στην αντίπαλη εστία και ο Αμπέλ Ρουίθ σκόραρε στο 40′ για να κρίνει την αναμέτρηση και να δώσει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει της ρεβάνς στο Άιμπροξ σε μια εβδομάδα.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Λειψία – Αταλάντα 1-1 (58′ αυτ. Τζαπακόστα / 17′ Μουριέλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1 (48′ Κνάουφ / 66′ Φεράν Τόρες)

Γουέστ Χαμ – Λιόν 1-1 (52′ Μπόουεν / 62′ Εντομπελέ)

Μπράγκα – Ρέιντζερς 1-0 (40′ Ρουίθ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς