21.1 C
Athens

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Τη γλίτωσε φτηνά και τώρα ελπίζει (vid)

Η Μαρσέιγ πέτυχε δυο υπέροχα γκολ στο πρώτο μέρος, κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο αλλά το πολύ ωραίο τέρμα του Ελ Καντουρί στη μια από τις δυο συνολικά ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ, τον κρατά ζωντανό ενόψει ρεβάνς

Σε μία «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα λόγω των αρκετών εντάσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων που συνεχίστηκε ακόμα και εντός του «Βελοντρόμ» ο ΠΑΟΚ κατάφερε παρά την ασφυκτική πίεση της Μαρσέιγ (18-4 οι τελικές) να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στους «4» του Conference League, αφού το 2-1 δεν είναι απαγορευτικό για… όνειρα.

https://athlosnews.gr/marseig-paok-dakrygona-kai-fotovolides-to-chaos-synechizetai-kai-mesa-sto-velontrom-vid/

Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο χάρη σε δύο γκολάρες του Γκέρσον και του Παγιέ (το τέρμα του Γάλλου θέτει από τώρα υποψηφιότητα για το κορυφαία της χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), βρήκε απάντηση με τον Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος (48′) και έδωσε νόημα στη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα από σήμερα.

ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ

Πριν το γκολ του Μαροκινού άσου που πέρασε ως αλλαγή στην ανάπαυλα, οι Γάλλοι ήταν τα απόλυτα αφεντικά στην αναμέτρηση χάρη στη μαγεία του Ντιμίτρι Παγιέ, ο οποίος «έφτιαξε» το 1-0 και εκτέλεσε με μαγικό τρόπο τον Πασχαλάκη για το 2-0 λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Εν μέσω καυτής ατμόσφαιρας που δημιούργησαν στο Βελοντρόμ οι οπαδοί της Μαρσέιγ, η γαλλική ομάδα βρήκε γρήγορο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Παγιέ πέρασε κάθετη πάσα στον Ζέρσον και εκείνος με ένα καταπληκτικό σουτ μετά από ωραίο κοντρόλ με το στήθος έγραψε το 1-0.

Μέχρι που ο Παγιέ έδειξε τα δόντια του και σε εκτελεστικό επίπεδο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου κι ενώ η Μαρσέιγ σφυροκοπούσε την ομάδα του Λουτσέσκου, που δεν είχε βρει τελική στην εστία μέχρι το γκολ του Ελ Καντουρί.

Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον πολύπειρο Γάλλο μεσοεπιθετικό που έπιασε με τη μία, μια απίθανη βολίδα και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη που νωρίτερα κόντεψε να… πιαστεί στα χέρια με τον συμπαίκτη του, Σβέριρ Ίνγκασον.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ

Ο Λουτσέσκου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έριξε στη μάχη τον Ομάρ Ελ Καντουρί αντί του κακού Τσιγγάρα και ο Μαροκινός μέσος τον δικαίωσε στην πρώτη του επαφή.

Με ένα φαλτσαριστό σουτ μετά από τακουνάκι του Ζίβκοβιτς ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ… ελπίδας και θα παίξει τη ζαριά του στην Τούμπα την επόμενη Πέμπτη, παρόλο που σήμερα αποδείχθηκε περίτρανα ότι βρίσκεται τουλάχιστον τρία επίπεδα κάτω από την ομάδα του Σαμπάολι, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει από τον πάγκο των Μασσαλών στη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι το τέλος του ματς οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τρίτο τέρμα ελέω ατυχίας και Πασχαλάκη, που κατέβασε ρολά ιδίως στις προσπάθειες των Γκεντουζί και Ουντέρ λίγο πριν το φινάλε.

Το αποτέλεσμα; Ο ΠΑΟΚ να χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη (το 1-0 θα οδηγήσει το ζευγάρι στην παράταση) στην έδρα του για να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του για πρόκριση στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Μάλιστα από τους Γάλλους στη ρεβάνς θα απουσιάσουν επειδή δέχθηκαν κίτρινη κάρτα απόψε οι Ντιέγνκ, Καμαρά, Ζέρσον, που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

ΕΧΑΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΟΦΣΑΪΝΤ (ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ) Ο ΑΚΠΟΜ

ΜΑΡΣΕΪΓ – ΠΑΟΚ 2-1 

Διαιτητής: Μαρτσίνιακ (ΠΟΛ)

Σκόρερ: 13′ Ζέρσον, 45+1 Παγιέ / 49′ Ελ Καντουρί

Γήπεδο: Βελοντρόμ

Κίτρινες: Καμαρά, Ντιέγνκ, Σαμπάολι / Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς

Κόκκινες: Ζέρσον

ΜΑΡΣΕΪΓ (Σαμπάολι): Μανταντά, Λιρόλα (63’ Ρόνγκιερ), Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς (63’ Καμαρά), Γκεντουζί, Γκέιγ, Τζέρσον, Παγιέτ, Ουντέρ, Μπακαμπού (46’ Ντιένγκ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46’ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75’ Μιτρίτσα), Άκπομ (75’ Τσόλακ).

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς