16.9 C
Athens

Ζίμπαρτς: Στόχος μας το Κύπελλο, σημασία έχει ποιος θα πάρει τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή

Στα Χανιά για το Final Four Κυπέλλου στο Μπάσκετ Γυναικών βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, με τον Μάρτινς Ζίμπαρτς και την Εβίνα Σταμάτη να εκπροσωπούν την ερυθρόλευκη πλευρά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Τόσο ο Λετονός προπονητής όσο και η αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησαν για την ετοιμότητα και την καλή ψυχολογία της ομάδας, δίνοντας έμφαση στον πρώτο απαιτητικό ημιτελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Είναι καλό για το μπάσκετ γυναικών αυτή η διοργάνωση, γιατί διαφημίζει το άθλημα. Θα δούμε πολύ κόσμο να διαφημίζει το μπάσκετ και τις Ελληνίδες παίκτριες. Θα υπάρχουν πολλές διεθνείς παίκτριες εδώ και θα παιχτεί μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Από την αρχή της σεζόν ήταν ο στόχος μας να είμαστε εδώ και προπονούμαστε για αυτό τον θεσμό, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Στο τέλος των ντέρμπι, που κρίνονται στις λίγες κατοχές, το μόνο που έχει σημασία είναι ποιος θα πάρει την σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Αυτό κάνει την διαφορά», ανέφερε ο Ζίμπαρτς, με τη Σταμάτη να τονίζει πως:

«Αρχικά να ευχαριστήσω την πόλη και τους ανθρώπους για την φιλοξενία. Εμάς το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και ήρθαμε να το διεκδικήσουμε. Κάθε ομάδα έχει 25% πιθανότητες. Είναι ένας θεσμός με διαφορετική ψυχολογία από το πρωτάθλημα. Για εμένα όμως αυτός που θα είναι πιο συγκεντρωμένος θα πάρει τον τίτλο. Εύχομαι να γίνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια και εμείς να διαφημίσουμε το άθλημα που αγαπάμε. Είμαστε χαρούμενες που είμαστε εδώ. Για εμάς ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένας ημιτελικός με ψυχολογία τελικού».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς