24.2 C
Athens

Μακάμπι, η επικρατέστερη αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Euroleague

Διαβάστε στο FWS όλα τα «ανοιχτά» σενάρια για τα ματσαρίσματα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως η πιθανότερη αντίπαλος των Ερυθρολεύκων στον δρόμο για το Final 4

Λίγο σοφότερους μας έκανε η χθεσινή αγωνιστική δράση στη Euroleague αναφορικά με τα ζευγάρια που θα προκύψουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε θέση αναμονής αφού έκανε πολύ καλά τη δουλειά του την περασμένη εβδομάδα με την Μπαρτσελόνα και υπό προϋποθέσεις διεκδικεί μέχρι και την δεύτερη θέση στην κατάταξη της regular season στη Euroleague.

Βέβαια, βάσει μπασκετικής λογικής, η Ρεάλ πολύ δύσκολα θα χάσει από την αδιάφορη Μπάγερν (είναι οριστικά 8η) στη Μαδρίτη αύριο το βράδυ, κάτι που θα στείλει τους Ερυθρόλευκους οριστικά στην τρίτη θέση με πιθανότερο ζευγάρωμα αυτό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία επιδιώκει μόνο σε 2 δικές της νίκες κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Φενέρ και ήττα της Εφές από τον Ερυθρό Αστέρα για να κερδίσει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Με αυτά τα δεδομένα οι Πειραιώτες πέφτουν κατευθείαν πάνω στους Ισραηλινούς στα πλέι οφ έχοντας πάντα το πλεονέκτημα έδρας, σε ένα ματσάρισμα που σίγουρα διατηρεί ανοιχτό τον δρόμο για το Final Four, ειδικότερα αν κρίνουμε από τις φετινές τους κόντρες στην κανονική διάρκεια.

Και για να το δούμε και με νούμερα:

Η Μακάμπι θα είναι 5η με: 2/2 με Μπαρτσελόνα, Φενέρ και ήττα της Εφές.
Η Μακάμπι θα είναι 6η με: νίκη της Εφές στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό. Αν κάνει 0/2 και η Μονακό 1/1 κι υπάρξει ισοβαθμία δηλαδή στο 15-13, η Μακάμπι υπερτερεί.

Βαθμολογία θέσεων 5-8 με τα τωρινά δεδομένα:
5. Αναντολού Εφές 16-11
6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 15-11
7. Μονακό 14-13
8. Μπάγερν Μονάχου 13-14

Παράλληλα: Ο Ολυμπιακός θα είναι 2ος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί εντός έδρας από τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει τη Μπάγερν Μονάχου (8/04).

Δράμα με φόντο… το Final Four στο Βελιγράδι!

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς