23.9 C
Athens

Ο Μίχαλ Βινιάρσκι είναι ο αντι-Τζιάνι στην εθνική Γερμανίας

Το ντόμινο με τις αλλαγές προπονητών στις εθνικές ομάδες βόλεϊ Ανδρών ολοκληρώθηκε με πρόσληψη-έκπληξη στον πάγκο της Γερμανίας. Ο Αντρέα Τζιάνι αποχώρησε για τη Γαλλία και η γερμανική ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε διαφορετικό μοντέλο και να επενδύσει στον Μίχαλ Βινιάρσκι.

Ο 38χρονος Πολωνός θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους προπονητές και για αυτό υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Βινιάρσκι εργάζεται στην Τρεφλ Γκντανσκ από το 2019 (νωρίτερα εργάστηκε ως ασίσταντ στη Σκρα) και στη Γερμανία του Κρίστιαν Φρομ θα συναντήσει τους Λούκας Κάμπα (πασαδόρος) και Μόριτζ Ράιχερτ (ακραίος) που τους προπονεί και σε συλλογικό επίπεδο.

Το ντεμπούτο του στον γερμανικό πάγκο θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές VNL που θα αποτελέσει μια μορφή προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαχθεί τα τέλη Αυγούστου.

Ως αθλητής ο Βινιάρσκι αγωνίστηκε στα κορυφαία πρωταθλήματα (Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία), μάζεψε τίτλους σε εθνικό επίπεδο (αρχηγός εθνικής Πολωνίας το 2014 και διεθνής από το 2004) ενώ κατέκτησε Champions League με τη φανέλα της Τρεντίνο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς