17.6 C
Athens

Η FIFA θέλει αύξηση της διάρκειας των αγώνων του Μουντιάλ στα 100 λεπτά

Πρόταση-επανάσταση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου που θέλει να αυξήσει κατά 10' τη διάρκεια των αναμετρήσεων του Μουντιάλ, κάτι που θα πρέπει να εγκριθεί από το IFAB

Σε μια τεράστια αλλαγή που θα επιφέρει νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο σκέφτεται να προχωρήσει η FIFA σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της έγκυρης Corriere dello Sport.

Η ιταλική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως η FIFA θέλει να προχωρήσει σε αλλαγή κανονισμού και συγκεκριμένα να αυξήσει τον χρόνο ενός αγώνα από τα 90 λεπτά στα 100. Η σκέψη πίσω από αυτή την πρόταση είναι πως ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού είναι μειωμένος λόγω των διακοπών οπότε έτσι θα επέλθει κάποια ισορροπία.

Μάλιστα, εφόσον η συγκεκριμένη πρόταση εγκριθεί από το IFAB (διεθνές συμβούλιο που λαμβάνει τις αποφάσεις για τους κανονισμούς) τότε η συγκεκριμένη αλλαγή θα τεθεί σε εφαρμογή στο Μουντιάλ του Κατάρ στις 27 Νοεμβρίου και θα έχει ισχύ ως το τέλος της διοργάνωσης (18 Δεκεμβρίου). Το αν θα εγκριθεί και το αν σε μεταγενέστερο χρόνο θα ισχύσει και σε συλλογικό επίπεδο θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς