16.4 C
Athens

Ασθενής που άναψε τσιγάρο δίπλα στο οξυγόνο έβαλε τη φωτιά στο «Παπανικολάου»

Μια απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής εντός του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν σε τρίκλινο δωμάτιο. Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο και ανεφλέγη το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαιρετικά εύφλεκτο. Η σορός του εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα τρίκλινο δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν μόνος του ένας ασθενής με κορωνοϊό.

«Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον θάλαμο 6, όπου νοσηλευόταν ένας άρρωστος μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Εκείνος φαίνεται πως έβαλε τη φωτιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις, με πολύ πυκνό καπνό. Οι γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους και οι ασθενείς στα δωμάτιά τους», τόνισε ο κ. Χλωρός.

Πέρα από τον νεκρό, άλλοι δύο ασθενείς με κορωνοϊό τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς