19.9 C
Athens

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3: Επίδειξη δύναμης στη Λισαβόνα και μια ανάσα από τους «4» (vid)

Ο Βλαχοδήμος πάλευε μόνος με τα... θηρία και η Λίβερπουλ πέρασε άνετα από τη Λισαβόνα μετατρέποντας τη ρεβάνς στο Άνφιλντ σε αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα για την πρόκριση στην τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ήταν το φαβορί και το έδειξε και στην πράξη. Η Λίβερπουλ άλωσε το Ντα Λουζ δεχόμενη πίεση μόνο για ελάχιστα λεπτά στο δεύτερο μέρος και πήρε μια μεγάλη νίκη με 3-1 απέναντι στην Μπενφίκα, δείχνοντας πως βρίσκεται μια ανάσα από τους «4» του Champions League.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια και ο Ντάργουιν Νούνιες στη γραμμή κρούσης ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μπενφίκα απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη Λίβερπουλ που έχει το know how σε τέτοιες αναμετρήσεις και το έδειξε από τα πρώτα λεπτά που κυριάρχησε απόλυτα. Με 64% κατοχή μπάλας και σε 12 τελικές, το 0-2 στο πρώτο μέρος ήταν απλώς το επιστέγασμα της κόκκινης κυριαρχίας στη Λισαβόνα.

Τόσο ο Σαλάχ όσο και ο Κεϊτά επιχείρησαν από νωρίς να βάλουν δύσκολα στον Βλαχοδήμο, όμως το γκολ τελικά ήρθε από στημένη φάση και ουδεμία ευθύνη φέρει ο Έλληνας διεθνής κίπερ.

Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε υπέροχα με το αριστερό στην καρδιά της περιοχής των Πορτογάλων και ο αμαρκάριστος Κονατέ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά και έκανε το 0-1 για να γίνει ο 20ός διαφορετικός σκόρερ της Λίβερπουλ και να σημειώσει το παρθενικό του γκολ με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

To 0-2 δεν άργησε να έρθει και η δημιουργία του ήταν απλά απίθανη. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Λουίς Ντίας που έκανε κίνηση στα αριστερά στην πλάτη της άμυνας και εκείνος με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Μανέ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο με αποτέλεσμα ο Σενεγαλέζος να φτάσει τα 22 γκολ στη διοργάνωση και να ξεπεράσει τον Στίβεν Τζέραρντ.

Εκμεταλλευόμενη μια κακή εκτίμηση του Κονατέ, η Μπενφίκα βρήκε την ευκαιρία να μειώσει από το πουθενά στο σκορ και να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αναμέτρηση μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Ο αμυντικός των Κόκκινων δεν απομάκρυνε την μπάλα και ο Νούνιες έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ έγραψε το 1-2. Με τον ενθουσιασμό της έδρας και με τη Λίβερπουλ να έχει χαλαρώσει, η Μπενφίκα έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά ο Άλισον είχε απάντηση με… γροθιές στο σουτ του Έβερτον. Και κάπου εκεί άρχισε η δύναμη της έδρας να… σβήνει.

 

Η κούραση της Μπενφίκα μετά το 70′ ήταν εμφανής και η Λίβερπουλ με τις αλλαγές ένιωθε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο και το σημαντικότερο ήταν πως σταμάτησε να δέχεται τελικές, κρατώντας τους Πορτογάλους μακριά από την εστία του Άλισον. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην πλευρά του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ο οποίος ναι μεν δεν χρειάστηκε να επέμβει όπως στο πρώτο μέρος, αλλά εν τέλει προδόθηκε από την άμυνά του και δέχθηκε τρίτο γκολ στο 87′.

Ο Κεϊτά πέρασε κάθετη πάσα στην πλάτη του Βερτόγκεν, ο Λουίς Ντίας έφυγε ταχύτατα και πέρασε τον Βλαχοδήμο πριν πλασάρει σε κενή εστία και διαμορφώσει το τελικό 1-3 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Κόκκινων και απέναντι στην ομάδα που αντιμετώπισε ουκ ολίγες φορές ως ποδοσφαιριστής της Πόρτο.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόγκεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70′ Μεϊτέ), Έβερτον, Ράμος (86′ Ζοάο Μάριο), Νούνιες (82′ Γιάρεμτσουκ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (89′ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89′ Μίλνερ), Τιάγκο (61′ Χέντερσον), Μανέ (61′ Φιρμίνο), Ντίας, Σαλάχ (61′ Ζότα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς