21 C
Athens

Αγκιμπού Καμαρά: Ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών στην Ευρώπη!

Ο 20χρονος άσος του Ολυμπιακού από τη Νέα Γουινέα βρίσκεται ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες της γενιάς του από τα συνολικά 32 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν τον έχουν βάλει στα «ραντάρ» τους ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Μίλαν

Ο Αγκιμπού Καμαρά ήρθε στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι ως μία καλή λύση για τη Β’ ομάδα των Ερυθρολεύκων και μέσα σε 8 μήνες έχει κατορθώσει να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα ομάδων όπως η Μίλαν και η Λίβερπουλ, έχοντας «καπαρώσει» με την αξία του τη φανέλα βασικού στους πρωταθλητές Ελλάδας από τις αρχές της σεζόν.

Ο Μαρτίνς τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια και πώς να μην το κάνει, όταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι είναι ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές από την μεσοεπιθετική γραμμή και αρκεί μία κίνησή του για να ξεσηκώσει το κοινό και τους συμπαίκτες του. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην βρίσκεται στα καλύτερά του, ωστόσο στην γενική εικόνα της σεζόν βρίσκεται ανάμεσα στους MVP των Πειραιωτών, χάρη στις κινήσεις του με ή χωρίς την μπάλα, στην τακτική του συνέπεια, την «επιρροή» του στο ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι αλλά και τη συνεχή βελτίωσή του σε αυτά που του ζητάει ο προπονητής.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο νεαρός άσος από τη Γουινέα έχει κερδίσει μία θέση (56ος) στο top-100 των κορυφαίων παικτών στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 21 ετών βάσει απόδοσης στα 32 «ενεργά» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Για όλους τους παίκτες (σ.σ: γεννημένοι μετά τις 23/4/2001) που αναφέρονται, η μελέτη του CIES δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη θέση τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν μέσα στην ομάδα, σύμφωνα με 15 κατηγορίες τεχνικών προφίλ, μελετώντας ανάμεσά τους άμυνα, ανάκτηση μπάλας, πάσες, δημιουργία ευκαιρίας, επίθεση και σουτ.

Ο 20χρονος Αγκιμπού είναι στην 56η θέση με 71% λεπτών συμμετοχής τη σεζόν 2021/22 (έως 1/4/2022) με προφίλ «σουτέρ-δημιουργός.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), μπροστά από τους Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Πάτρικ Βίμερ (Αρμίνια Μπίλεφελντ). Εκτός λίστας έμεινε το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα, Πέδρι, καθώς γίνεται αναφορά μόνο σε όσους παίκτες έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 1.000 λεπτά συμμετοχής φέτος, με τον 20χρονο Ισπανό να χάνει το πρώτο μισό της σεζόν λόγω τραυματισμού.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς