17.8 C
Athens

Πολλά πέναλτι και μία «τριάρα» στη Λισαβόνα: Ο Μαρτσίνιακ διαιτητής στο Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ (vid)

Ο άνθρωπος που βάσει των στατιστικών του καταλογίζει ένα πέναλτι ανά 79 λεπτά στους αγώνες που διευθύνει θα βρεθεί στο «Βελοντρόμ» για την αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ (7/04, 22:00) στα πλαίσια των προημιτελικών του Conference League.

Ο λόγος για τον πολύπειρο Πολωνό ρέφερι, Σίμον Μαρτσίνιακ, ο οποίος επιλέχθηκε από την UEFA για το πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου στη Γαλλία με φόντο τα ημιτελικά του Conference.

Ο Πολωνός από την κατηγορία elite της UEFA έχει βρεθεί ξανά σε δύο παιχνίδια των Ασπρόμαυρων. Στο πρώτο πριν από 8 χρόνια η Μπενφίκα είχε φιλοδωρήσει με τρία τέρμαρα τους Θεσσαλονικείς, ενώ στο πιο πρόσφατο πέρυσι τον Μάρτιο ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη χάρη σε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 94′.

Βοηθοί του 41χρονου διαιτητή θα είναι οι Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, ενώ τέταρτος θα είναι ο Πάβελ Ρατσκόβσκι.

Θυμίζουμε ότι ο Μαρτσίνιακ ήταν και ο διαιτητής στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γουλβς στην Αγγλία για τους «16» του Europa League, από τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν έντονα και δίκαια παράπονα για τις αποφάσεις του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς