21.1 C
Athens

Πογέτ: Το πρώτο μου ημίχρονο στον ελληνικό πάγκο ήταν ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα μου σε ομάδα

Στις πρώτες του εμπειρίες ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γκουστάβο Πογέτ, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα As.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που έκανε το ντεμπούτο του στη νικηφόρα αναμέτρηση επί της Ρουμανίας, χαρακτήρισε το πρώτο του ημίχρονο στον ελληνικό πάγκο ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα του σε ομάδα.

https://athlosnews.gr/roumania-elllada-0-1-podariko-me-bouchalaki-gia-pogiet-vid/

– Πώς ήταν το ντεμπούτο σου με την Ελλάδα;
– Από το πρώτο παιχνίδι κράτησα πολλά θετικά στοιχεία. Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα μου σε πάγκο. Το δεύτερο παιχνίδι (σ.σ. η ήττα από το Μαυροβούνιο) ήταν πιο δύσκολο. Σε γενικές γραμμές, είμαι ικανοποιημένος με τις οκτώ μέρες που περάσαμε με τους παίκτες. Μπορέσαμε να γνωριστούμε καλύτερα, που ήταν το κυριότερο. Κρατώ όλα όσα έμαθα.

– Είσαι πλέον πολυταξιδεμένος…
– Έτσι είναι το σημερινό ποδόσφαιρο, αν είσαι ανοιχτός και σε βοηθάει η γλώσσα, παίρνεις ευκαιρίες. Έμαθα γαλλικά, αγγλικά… και τα ισπανικά σε βοηθούν πολύ γιατί υπάρχουν πολλοί Λατίνοι παίκτες. Στην ΑΕΚ είχα εννέα παίκτες που μιλούσαν ισπανικά. Και τώρα, στην Ελλάδα, όλοι μιλούν αγγλικά.

– Παλιά φοβόντουσαν τις ελληνικές ομάδες. Γιατί πιστεύεις ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει απομακρυνθεί από την ελίτ;
– Είχαν μια χρυσή εποχή. Μετά τη νίκη στο Euro 2004 αυτό το γκρουπ παρέμεινε δυνατός και διατήρησε τη βάση του για χρόνια. Ψάχνουν αυτή τη σύνδεση του προπονητικού επιτελείου με τους παίκτες για να δώσουν αποτελέσματα. Για μένα είναι νωρίς ακόμα για να εκφέρω γνώμη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς