21.8 C
Athens

Σεντ Ετιέν – Μαρσέιγ 2-4: Σκόρπισαν τρόμο πριν τον ΠΑΟΚ οι Μασσαλοί

Πετάει «φωτιές» στην επίθεση η Μαρσέιγ πριν το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ για τα προημιτελικά του Conference League. Οι Μασσαλοί έκαναν ό,τι ήθελα με μία ημέρα καθυστέρηση (λόγω κακοκαιρίας) στο «Στεφανουά» και σκόρπισε με 4-2 την Σεντ Ετιέν που καιγόταν για βαθμούς, καθώς παλεύει για τη σωτηρία της.

Τρίποντο χρυσάφι για την ομάδα του Σαμπάολι που ξέφυγε στο +3 από την τρίτη Ρεν και αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου. Τα τέρματα για τη Μαρσέιγ πέτυχαν οι Παγέτ με πέναλτι, Ντιέγνκ επίσης από την άσπρη βούλια, Χαρίτ και Κολοτζιέϊτσακ (αυτογκόλ).

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9′, οι Μασσαλοί κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο κι ενώ ο Ντιμίτρι Παγέτ τους έστειλε στα αποδυτήρια με  το ματς στην ισοπαλία (1-1) χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που υποδείχθηκε μέσω VAR.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και έσπειραν τον τρόμο ενόψει Πέμπτης και το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, βρίσκοντας τρία τέρματα σε διάστημα 13 λεπτών για το τελικό 2-4, αφού η Σεντ Ετιέν έκλεισε τον χορό των γκολ στο β’ μέρος με τέρμα του Ντουάτ στο 86′.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι η Μαρσέιγ βρήκε τρία γκολ με… ευγενική χορηγία των γηπεδούχων (2 από το σημείο του πέναλτι και ένα αυτογκόλ) και ολοκλήρωσε το ματς με 15 τελικές, 9 από αυτές στην εστία του Μπερναρντόνι και κατοχή μπάλας στο 71%.

Η Μαρσέιγ, σε μία πρόβα ενδεκάδας ενόψει ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε με τους: Πάου Λόπεθ, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς, Καμαρά, Γκεντουζί, Αρίτ, Γκέρσον, Παγιέτ, Ντιένγκ.

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ – ΜΑΡΣΕΪΓ 2-4

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς