27.3 C
Athens

Τα τέσσερα ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ (vids)

Οι στόχοι των Πειραιωτών και του Πορτογάλου προπονητή τους στο αποψινό ντέρμπι με την Ένωση δεν είναι μόνο αγωνιστικοί, καθώς κρύβουν μέσα τους και γόητρο για νέα ρεκόρ με αντίπαλο την αγαπημένη «πελάτισσα» του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ απόψε το βράδυ (20:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Super League 1 με μοναδικό του στόχο τη νίκη που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Σε ένα ντέρμπι που οι Ερυθρόλευκοι έχουν μάθει να κερδίζουν από τα αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μπροστά σε γεμάτες κερκίδες στο Φάληρο όπως αναμένεται να δούμε σήμερα, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να διαχειριστεί την ξαφνική και σημαντική απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση για την σκωληκοειδίτιδα και είναι «off» για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, αλλά την ίδια στιγμή χαμογελά για την επιστροφή του ετοιμοπόλεμου αρχηγού, Κώστα Φορτούνη σε αποστολή της πρώτης ομάδας μετά από 283 ημέρες!

https://athlosnews.gr/olybiakos-aek-ta-fota-stin-epistrofi-fortouni-meta-apo-283-imeres-ta-plana-tou-martins-gia-tin-11ada/

Μάλιστα οι στόχοι των Πειραιωτών και του Πορτογάλου τεχνικού δεν είναι μόνο αγωνιστικοί, αλλά κρύβουν μέσα τους και γόητρο για νέα ρεκόρ με αντίπαλο την αγαπημένη «πελάτισσα» του Μαρτίνς.

Ενδεικτικά, με νίκη απόψε στο φαληρικό στάδιο οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επεκτείνουν το αήττητο σερί τους σε ματς με την Ένωση στα 14 παιχνίδια, στα οποία μετρούν 10 νίκες και 3 ισοπαλίες, όντας αήττητοι εδώ και 4 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις με τον Πέδρο Μαρτίνς στην άκρη του πάγκου.

Επιπλέον, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει απόψε την ΑΕΚ, τότε θα φτάσει τις 7 σερί εντός έδρας νίκες και θα σπάσει το ρεκόρ που είχε από το 2010 μέχρι το 2016, όταν είχε 6 νίκες.

Παράλληλα, εφόσον οι Ερυθρόλευκοι δεν δεχθούν κάποιο τέρμα ούτε σήμερα από τους Κιτρινόμαυρους, τότε αυτομάτως θα συμπληρώσουν τα έξι σερί παιχνίδια στο Καραϊσκάκη που θα έχουν κρατήσει το «μηδέν» απέναντι στην ΑΕΚ.

Τέλος, αν ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει σκοράρει και στα 19 τελευταία μεταξύ τους ματς, κερδίσει την ΑΕΚ, θα πετύχει την έκτη σερί νίκη του σε βάρος της Ένωσης και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που είχε από το 1999 μέχρι το 2002.

Με λίγα λόγια, φουλ στον άσο και στην αγαπημένη συνήθεια του Μαρτίνς: Να νικάει την ΑΕΚ όπου την βρίσκει!

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς