23.2 C
Athens

Χαμογελαστή και αισιόδοξη παρά την ήττα της από την Σφιόντεκ η Οσάκα: «Μου έλειψε να έχω στόχους»

Χαμογελαστή μετά από αρκετό καιρό, η Ναόμι Οσάκα, προτίμησε να κρατήσει τα θετικά στοιχεία από την πορεία της στο Miami Open, όπου έφθασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από την Πολωνή, Ίγκα Σφιόντεκ με 2-0 (6-4, 6-0).

«Μπορώ να θυμάμαι πολλά θετικά πράγματα», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης, η τενίστρια από την Ιαπωνία και πρόσθεσε:

«Πάντα ήθελα να κατακτήσω αυτό το τουρνουά, οπότε νιώθω λυπημένη. Αλλά νομίζω ότι μπορώ να κρατήσω πολλά θετικά πράγματα. Η στήριξη των θεατών, σχεδόν με έκανε να κλάψω, αλλά δεν θέλω να κλαίω πια, δημόσια. Οπότε συγκρατήθηκα. Νιώθω ότι ο κόσμος ήταν χαρούμενος που με έβλεπε να παίζω ξανά ή απλώς που με έβλεπαν χαρούμενη. Δεν είμαι όσο απογοητευμένη, όσο θα μπορούσα, μετά από μια τέτοια ήττα. Κανονικά θα έκλαιγα στα αποδυτήρια, αλλά τώρα καταφέρνω να είμαι λίγο πιο χαλαρή.

Υποθέτω ότι είναι και η εμπειρία της ζωής. Πριν από λίγες ημέρες, γιόρταζα την επιστροφή μου στο top 50. Καθώς δεν θέλω πλέον να θεωρώ τίποτα δεδομένο, θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνω καλύτερη παίκτρια και καλύτερος άνθρωπος. Θα προσπαθήσω να πάρω σεζόν στο χώμα, πολύ σοβαρά, το επόμενο τουρνουά μου θα είναι στην Μαδρίτη. Θέλω να δω πολλά βίντεο του Ραφαέλ Ναδάλ για να δω πώς κινείται. Στόχος μου είναι να παίξω στο Ρολάν Γκαρός. Και μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα ήθελα να είμαι στην πρώτη 10άδα. Μετά, το επόμενο έτος θα είμαι πάλι Ν.1, ή ας πούμε στην πρώτη πεντάδα. Νιώθω ωραία, μου έλειψε να έχω στόχους».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς