19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Με οδηγό το 2015 για ένα ιστορικό back 2 back οι «γοργόνες» του Πειραιά!

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να γράψει -ξανά- τη δική της ιστορία σε ευρωπαϊκό στερέωμα, αυτή τη φορά μέσα στο «σπίτι» της στον Πειραιά, όπως το 2015 σε ένα κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να γράψει -ξανά- τη δική της ιστορία σε ευρωπαϊκό στερέωμα, αυτή τη φορά μέσα στο «σπίτι» της στον Πειραιά, όπως το 2015 σε ένα κατάμεστο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Οι «γοργόνες» του Τσίριτς ρίχνονται απόψε (2/04) στη μάχη του Final Four της Euroleague στο πόλο γυναικών και με τη στήριξη του κοινού τους επιδιώκουν να γράψουν ξανά με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην «ερυθρόλευκη» ιστορία του αθλήματος, που τα τελευταία χρόνια είναι λαμπρή και κάνε περήφανη ολόκληρη την Ελλάδα.

Κόντρα στην ουγγρική Ούιπεστ στις 17:00 το απόγευμα οι Πειραιώτισσες θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προκειμένου μία ημέρα αργότερα (3/04) να σηκώσουν για δεύτερη σερί χρονιά το βαρύτιμο τρόπαιο μπροστά στο κοινό τους, σε μία στιγμή για την οποία προετοιμαζόντουσαν ολόκληρη τη χρονιά.

Μάλιστα, αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το τρόπαιο (θα είναι το έβδομο για τη χώρα μας στη διοργάνωση), θα ολοκληρώσει το τρίτο ελληνικό «νταμπλ» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης, καθώς την Τετάρτη (30/3), στο ίδιο κολυμβητήριο, ο Εθνικός σήκωσε την κούπα του LEN Trophy. Αντίστοιχο κατόρθωμα έχει πετύχει το ελληνικό πόλο το 2003 με Γλυφάδα και Βουλιαγμένη και το 2010 με Βουλιαγμένη και Εθνικό, με κοινό σημείο ότι και σε εκείνες τις περιπτώσεις, η τελική φάση του Champions Cup (νυν Euroleague) είχε διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους, στη Γλυφάδα και την Κέρκυρα αντίστοιχα.

Συνολικά, θα είναι η έκτη φορά που η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας. Στις τέσσερις από τις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις, το τρόπαιο κατέληξε σε ελληνικά χέρια, με τη Γλυφάδα να ανεβαίνει στην κορυφή το 2000 και το 2003, τη Βουλιαγμένη να παίρνει τον τίτλο το 2010 στην Κέρκυρα και βεβαίως τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 2015 στον Πειραιά. Μοναδική εξαίρεση ήταν το 2004 στο Λαιμό, όταν ΑΝΟΓ και ΝΟΒ είδαν την… πλάτη της Οριζόντε Κατάνια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ FINAL 4

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/4 (Ημιτελικοί)

17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ουίπεστ (Ουγγαρία)

19:00 Σαμπαντέλ (Ισπανία) – Πάντοβα (Ιταλία)

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4

15:00 «Μικρός» τελικός

17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς