22.5 C
Athens

Αλαφούζος, ο απόλυτος νικητής της υπόθεσης που λέγεται Διπλή Ανάπλαση

Ο Χρήστος Υφαντής γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που μπορεί να μην τον πιάνει το μάτι, ωστόσο αποδεικνύεται ικανός ακόμα και να περιθωριοποιήσει τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού!

Έχει νικητή η έγκριση του project «Διπλή Ανάπλαση» που εγκρίθηκε από τα μέλη του Παναθηναϊκού Α.Ο. με το εντυπωσιακό 69% (παρά κάτι ψιλά), ποσοστό που το καθιστά εντυπωσιακότερο η συνθήκη της πλειοψηφίας των 2/3 που απαιτούνταν για να προχωρήσει η έγκριση;

Έχει περισσότερους από ένα σε πρώτη ανάγνωση, αλλά, «στο βάθος κήπος», ένας ξεχωρίζει, ένας μαζεύει όλο το χαρτί κι αυτός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος!

Όπως και να αναγνώσει κανείς τα όσα συνέβησαν από την περίοδο των κορμοράνων του Τσίπρα και των γιαλαντζί οικολόγων του κώλου έως και χθες το βράδυ (λίγο πριν βγουν τα φαντάσματα) η φυσιογνωμία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχη, από αυτή έλκει την δυναμική του το χθεσινό αποτέλεσμα και σε αυτή καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των ωφελημάτων από το νέο γηπεδικό συγκρότημα.

Δικαιούται ο κ. Αλαφούζος να αισθάνεται ως «ο μέγας νικητής», ένας «στρατηλάτης» της Παναθηναϊκής ιδέας;

Βεβαίως και σε ύψιστο βαθμό. Είναι αυτός που σχεδίασε και οργάνωσε όλο το project της Διπλής Ανάπλασης, το επικοινώνησε στην κυβέρνηση και το κατέστησε εφαρμόσιμο, έλεγξε τις διαδικασίες ενώπιον του Δήμου Αθηναίων και το ενέταξε σε μια «δημόσια» ( άρα ασφαλή) χρηματοδότηση, ξεπέρασε γραφειοκρατίες και εμπόδια, με δυο λόγια «προκάλεσε και επέβαλε ένα πολιτικό γεγονός υπέρ του ιδίου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή υπέρ της αξίας των μετοχών του».

Κακά τα ψέματα και δεν έχει νόημα τώρα, πλέον, να επαναλαμβάνονται. Απόντος του κ. Αλαφούζου από τον σχεδιασμό, την οργάνωση, την χρηματοδότηση, την επικοινωνιακή νομιμοποίηση και την εκτέλεση του έργου κανένας άλλος σε αυτή τη χώρα δεν θα μπορούσε να επιτύχει τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ (και του Συγκροτήματος ΣΚΑΙ – Καθημερινή) υπήρξε ο κινητήριος μοχλός όλης της διαδικασίας και ο εγγυητής της υλοποίησης του σχεδίου. Όλοι οι υπόλοιποι, ακόμη και όσοι εμφανίζονται «πρώτη μούρη» επικοινωνιακά και ψάχνονται να επωφεληθούν από την εξέλιξη, στην ουσία υπηρέτησαν το σχέδιο του «μίστερ ΣΚΑΙ» από διάφορες θέσεις ο καθένας και ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής του.

 Το πολιτικό γεγονός, την «Διπλή Ανάπλαση» την πιστώνεται μόνο ο κ. Αλαφούζος, σε αυτόν καταλήγει, αυτός επωφελείται περισσότερο από κάθε άλλο, επειδή αυτός, ως στρατηγικός συνομιλητής του Μαξίμου και του Δήμου Αθηναίων, είχε τη δυνατότητα να επιβάλλει ( αν απαιτούνταν) το σχέδιο και την ίδια ώρα να το διασυνδέσει με προφανείς πολιτικές και εκλογικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και «της κυβέρνησης» του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Αλαφούζος θα εισέλθει ως απόλυτος κυρίαρχος στο Βοτανικό, από αυτόν εξαρτάται η ομαλή και απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου, σε αυτόν θα προσβλέπει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αυτός θα διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει ή όχι.

Τι άλλο κατόρθωσε ο κ. Αλαφούζος με την έγκριση της «Διπλής Ανάπλασης;» Να περιθωριοποιήσει, έως εξαφανίσεως, από τη σημερινή (και πιθανότατα και την μελλοντική) δυναμική της ομάδας και του συλλόγου τους «ψυχάκηδες» της Θύρας 13 και να θέσει απέναντι σε σοβαρά διλήμματα όλους τους υπόλοιπους του «Όχι», με δυο λόγια να ξεκαθαρίσει το τοπίο από το συναισθηματικό φορτίο της «Λεωφόρου», επίδοση εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της ομάδας και των μετοχών του.

Η εικόνα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία του Παναθηναϊκού θα αρχίσει να ξεθωριάζει και θα καταλήξει, με την ολοκλήρωση των έργων στον Βοτανικό, μια απλή, καθημερινή ανάμνηση.

Ακριβώς, στο ίδιο κάδρο των «αναμνήσεων» φιλοδοξεί ο κ. Αλαφούζος να τοποθετήσει, με την είσοδο στο νέο γήπεδο, την Θύρα 13 και γενικά το «πράσινο» οπαδικό κίνημα, θα είναι αστείο να ξεκινάει μια νέα ιστορική περίοδος για τον Παναθηναϊκό υπό τη δική του ηγεσία και να απειλείται καθημερινά από μερίδα οπαδών που σφόδρα επιθυμούν να συνδιοικήσουν την εταιρεία.

Το «πράσινο» οπαδικό κίνημα θα πρέπει να επανεξετάσει την κατάσταση του και να περιγράψει τη νέα δυναμική του αν επιθυμεί να είναι παρόν στη νέα εποχή της ομάδας, ο Γιάννης Αλαφούζος αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια της ηγετικής ομάδας της Θύρας 13, δεν το ‘χει σε τίποτε να τους απαγορεύσει την είσοδο στον Βοτανικό «αν δεν βάλουν μυαλό».

Όσοι δεν πίστευαν ποτέ πως υπάρχει μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πετύχει ο κ. Αλαφούζος εκεί που όλοι οι μεγάλοι και τρανοί ηγέτες του Παναθηναϊκού απέτυχαν ήρθε ο καιρός να ανακρούσουν πρύμναν και να του βγάλουν το καπέλο, για δεύτερη φορά μετά τη σωτηρία της ΠΑΕ μέσω του εξορθολογισμού της λειτουργίας της και της οικονομικής της εξυγίανσης.

Μπορεί να μην τον έπιανε το μάτι τους τον κ. Αλαφούζο, αλλά αποδείχθηκε ικανότατος για τη δουλειά και μέγας νικητής σε αυτό τον διαγωνισμό συμφερόντων που προκύπτει από την «Διπλή Ανάπλαση».

Καλημέρα σας!

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μου επιτίθεται εδώ και μήνες, μάλλον κάτι κάνω καλά και θέλουν να φύγω

Τρομερό «καρφί» του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Δ. Γιαννακόπουλο και τον στρατευμένο μηχανισμό του Παναθηναϊκού που τον στοχοποιεί εδώ και πάρα πολύ καιρό

Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Με Ράιτ MVP και επανεμφάνιση Πετρούσεφ ετοιμάζει βαλίτσες για Βαρκελώνη (hls)

Με τον Φίλιπ Πετρούσεφ να επιστρέφει στη δράση μετά από σχεδόν έναν μήνα και τον Μόουζες Ράιτ πρώτο σκόρερ και MVP, ο χαλαρός Ολυμπιακός νίκησε τον Προμηθέα και στρέφεται στα μεγάλα ματς που έρχονται κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός: Επιστροφή Πετρούσεφ στην αποστολή κόντρα στον Προμηθέα, εκτός ο ΜακΚίσικ

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ επιστρέφει στη δράση για τον Ολυμπιακό με το βλέμμα στα playoffs της Euroleague - Εκτός από το ματς με τον Προμηθέα για το top-6 της Basket League ο Σακίλ ΜακΚίσικ