19.8 C
Athens

Μουντιάλ: Αυτά είναι τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής κλήρωσης των ομίλων

Ο «χάρτης» του Μουντιάλ στο Κατάρ αρχίζει να σχηματίζεται και η ανυπομονησία για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη να «γεννάται».

Μετά και τις χθεσινές προκρίσεις των Μεξικό και ΗΠΑ, πλέον απομένουν μόλις 3 ανοιχτά εισιτήρια για τη συμπλήρωση των 32 ομάδων της σπουδαίας διοργάνωσης των εθνών ανά τον κόσμο, με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

https://athlosnews.gr/aftes-einai-oi-29-omades-pou-echoun-exasfalisei-ti-thesi-tous-sto-mountial-tou-katar/

Εκτός από το Κατάρ, τη διοργανώτρια χώρα που προκρίθηκε αυτόματα, έχουν «κλείσει» θέση στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου στον πλανήτη, άλλες 12 ομάδες από την Ευρώπη, τέσσερις από τη νότια Αμερική, άλλες τρεις από την κεντρική Αμερική, τέσσερις από την Ασία και πέντε από την Αφρική μέσω των προκριματικών αγώνων.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής (1/04, 19:00, ΑΝΤ1) κλήρωσης της φάσης των ομίλων «επιστρατεύθηκε» η παγκόσμια κατάταξης της FIFA για τις εθνικές ομάδες, με το πρώτο γκρουπ να αποτελείται (ξέχωρα από τη διοργανώτρια χώρα: Κατάρ) από τη Βραζιλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Αργεντινή, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας έτσι όπως τα όρισε η FIFA:

1ο γκρουπ
Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κατάρ

2ο γκρουπ
Μεξικό, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Ελβετία, ΗΠΑ, Κροατία

3ο γκρουπ
Σενεγάλη, Ιράν, Ιαπωνία, Μαρόκο, Σερβία, Πολωνία, Νότια Κορέα, Τυνησία

4ο γκρουπ
Ουαλία ή Ουκρανία ή Σκωτία, Σαουδική Αραβία, Γκάνα, Καμερούν, Ισημερινός, Καναδάς, Περού ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή Αυστραλία, Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς