19.7 C
Athens

Κατέκτησε το LEN Trophy ο Εθνικός, 14-9 την Ντουναϊσβάρος!

Η εκπληκτική ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της πανηγυρίζοντας μια ακόμα άνετη νίκη κόντρα στην Ντουναϊσβάρος στο κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά - Δεύτερο LEN Trophy και πρώτο μετά το 2010 για τον Εθνικό

Μια σπουδαία στιγμή για το ελληνικό πόλο, μια τεράστια διάκριση για τον Εθνικό Πειραιά 12 χρόνια μετά τον τελευταίο του ευρωπαϊκό τελικό (2010), όταν και κατέκτησε το παρθενικό του τρόπαιο.

Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση επιβεβαίωσε στο κλειστό κολυμβητήριο «Π. Καβαγέρωφ» την ανωτερότητα της απέναντι στην Ντουναϊσβάρος και σαν να μην έγινε… ποτέ το πρώτο ματς στη Βουδαπέστη (όταν επικράτησε με 12-8), πανηγύρισε μια τεράστια (δεύτερη) νίκη μπροστά στον κόσμο της με 14-9 στον δεύτερο τελικό του LEN Trophy, κατακτώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της!

Το LEN Trophy αποτελεί το κορυφαίο επιστέγασμα για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας πόλο Γυναικών του Εθνικού που δούλεψε σκληρά για να φτάσει σε αυτούς τους διπλούς τελικούς και να είναι τόσο απολαυστικός στην πισίνα. Οι έμπειρες αθλήτριες της Ρουμπέση διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς και με ένα εκρηκτικό πρώτο οκτάλεπτο με επιμέρους 5-1 έδειξαν πως δεν γίνεται να χαθεί αυτό το τρόπαιο.

Η ομάδα του Πειραιά είχε πλουραλισμό στην επίθεση και μια εξαιρετική Τζόνσον στο τέρμα που κατέβασε ρολά όποτε χρειάστηκε. Δεν υστέρησε καμία αθλήτρια της ελληνικής ομάδας που επιθετικά κυριάρχησε με τις Μπενέκου, Ι. Χαραλαμπίδη, Πάρκες και Ελληνιάδη να δίνουν τον τόνο απέναντι σε μια Ντουναϊσβάρος που δεν μπορούσε να σταματήσει την ορμή και στηρίχτηκε για το θαύμα στις Ζίλαγκι και Γκάρντα.

Οι αθλήτριες του Εθνικού περίμεναν το σφύριγμα της λήξης και στη συνέχεια ξεκίνησε το… πάρτι στην πισίνα για τον δεύτερο τίτλο του συλλόγου στο πόλο Γυναικών και 14ο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, με την ελπίδα και ανυπομονησία ο Ολυμπιακός να πετύχει κάτι ανάλογο στη LEN Euroleague (και μάλιστα back to back) στο ίδιο γήπεδο το προσεχές σαββατοκύριακο!

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3

ΕΘΝΙΚΟΣ: Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ι. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 2, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ: Μάτζκο, Ζιλάγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβαθ, Μαχιέ 1, Ζαμπό, Γκάρντα 2, Μούκσι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς