24 C
Athens

Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα για ένα ευτυχισμένο φινάλε

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους προκειμένου η αγωνιστική χρονιά να κλείσει όπως πρέπει

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, στο περιθώριο της προπόνησης (30/3), μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μάλιστα, αυτή η επίσκεψη «ζωντάνεψε» την επικαιρότητα του Ολυμπιακού, καθώς λόγω της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες η δράση έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και ενώ ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (3/4), που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και ιδιαιτερότητα, καθώς θα είναι το μοναδικό των Ερυθρόλευκων από τις 20 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου (και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο).

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επέλθει χαλάρωση και ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας περιμένει από την ομάδα να ολοκληρώσει τη σεζόν όπως πρέπει παρά το γεγονός πως στην τελική ευθεία της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς καλείται να παίξει μόλις ένα παιχνίδι μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο καλούνται να διατηρήσουν την ομάδα σε εγρήγορση μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπου υπάρχει μόνος ένας αγώνας στο πρόγραμμα. Είναι δεδομένο πως θα προκύψουν μαζεμένα ματς κατά τη διάρκεια του Μαΐου και θα χρειαστεί όλο το έμψυχο δυναμικό. Δεν περισσεύει κανείς.

Παράλληλα, από τη στιγμή που υπάρχει αγωνιστικό κενό, είναι φυσιολογικό να «πλάθονται» διάφορες ιστορίες είτε έχουν βάση είτε όχι για τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό ενόψει της σεζόν 2022/23. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γνωρίζει πως αυτά τα σενάρια δεν κάνουν καλό στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά το Πρωτάθλημα, ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου, όπου στα ημιτελικά ο Θρύλος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ.

«Μπροστά μας έχουμε μόνο τελικούς, μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, ώστε μετά να έχετε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε, γιατί είναι η τρίτη σεζόν που παίζετε ασταμάτητα. Όλη αυτή η μεταγραφολογία να μην σας επηρεάζει γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Να παίζετε με πάθος και να τα δίνετε όλα σε κάθε παιχνίδι και να είστε συγκεντρωμένοι εντός και εκτός γηπέδου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δείχνοντας τον δρόμο για την κατάκτηση του 19ου νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου. Ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρόλευκων βρίσκεται πάντα δίπλα στην ομάδα και με τον τρόπο του φροντίζει να το καθιστά σαφές λειτουργώντας συσπειρωτικά και με ομοψυχία.

Είναι κομβικό για την κατάληξη της σεζόν να μη χαθούν το κίνητρο και η συγκέντρωση. Η ομάδα δεν πρέπει να χάσει τον προσανατολισμό της στα 10 με 11 ματς που απομένουν και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι επαγγελματίες σε απόλυτο βαθμό ανεξάρτητα από το μέλλον τους στον Ολυμπιακό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Εκτός της δεδομένης «δίψας» για την υλοποίηση ενός ακόμα στόχου (του 29ου Κυπέλλου Ελλάδας), ξέχωρα από τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Πρωταθλήματος, οι δύο ημιτελικοί αγώνες με τον ΠΑΟΚ για τον Κύπελλο έχουν αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Άλλωστε, στον ορίζοντα υπάρχει και ο ενδεχόμενος τελικός με τον Παναθηναϊκό, όπου κάνει τη διοργάνωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα στο φινάλε της. Ο Θρύλος έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ολοκληρώσει εκκωφαντικά τη σεζόν, αφήνοντας το καλύτερο για το τέλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς